Namiesto za rodinou do Afriky pôjde Yao na operáciu do Bratislavy

Obrancu Slovana Bratislava Myentyho Abenu odnášajú na nosidlách.
Obrancu Slovana Bratislava Myentyho Abenu odnášajú na nosidlách. (Autor: TASR)
TASR|14. dec 2020 o 14:47

Otras mozgu mal aj obranca Slovana.

TRNAVA. Futbalista Slovana Bratislava Myenty Abena utrpel v nedeľňajšom šlágri 17. kola Fortuna ligy proti Spartaku Trnava ľahší otras mozgu.

Horšie dopadol trnavský hráč Yann Michael Yao, ktorý má okrem otrasu mozgu aj zlomený jarmový oblúk.

Abena je v domácej opatere

V derby na Štadióne Antona Malatinského tuhla krv v žilách po strete hláv Abenu a Yaoa v nadstavenom čase prvého polčasu.

Domáceho krídelníka po nebezpečnom zákroku odviezla do nemocnice sanitka, stopér Slovana, ktorého tiež vyniesli z trávnika na nosidlách, dostal od rozhodcu červenú kartu.

"CT vyšetrenie našťastie nepreukázalo krvácanie do mozgu či iný vážnejší problém. Už je v domácej opatere s rodinou a v kontakte s tímovým lekárom, s ktorým Myenty priebežne konzultuje svoj zdravotný stav," napísal Slovan na facebooku.

"Stále sa cítim veľmi unavený, bolí ma hlava. Už som doma v Bratislave s rodinou, ktorá je v tejto chvíli mojou najväčšou pomocou,“ povedal pre web Slovana Abena, ktorý ma zafixovanú hlavu a krk.

O tom, že dostal červenú kartu, sa dozvedel až v nemocnici. Od zrážky s trnavským útočníkom má zahmlené spomienky.

"Nepamätám si na tú zrážku. Spomínam si len na to, že som zrazu ležal na zemi a rozmýšľal som, ako som sa tam vlastne dostal. Chcel som sa postaviť, ale začala sa mi točiť hlava a nevedel som sa udržať na nohách," hovoril.

"V nemocnici mi povedali, čo sa stalo Yaovi. Okamžite som mu poslal správu. Napísal som mu, že verím, že bude čím skôr v poriadku a poprial som mu skoré uzdravenie. Odpísal, že je to v poriadku. Veľmi ma mrzí, čo sa mu stalo. Prajem si, aby bol v poriadku, zdravie je v tejto chvíli najdôležitejšie," dodal Abena.

Yao bude mimo hry niekoľko týždňov

Dvadsaťtriročný útočník z Pobrežia Slonoviny si nezahrá dlhšie obdobie.

"Yao má zlomený jarmový oblúk, s tým, že sú tam posunuté viaceré úlomky, ktoré bude nutné kontrolovať a možno sa nevyhne ani operácii, to uvidíme po konzultácii s odborníkmi a po konkrétnejších vyšetreniach.

Okrem otrasu mozgu má zlomenú očnicu, čo znamená, že bude mimo hry niekoľko týždňov.

Pozitívom je, že už komunikuje s okolím. Všetkých pozdravuje a napriek bolestiam verí, že bude v poriadku," citoval Spartak na facebooku svojho klubového lekára Andreja Hojera.

Ľudsky smutné na celej skutočnosti je, že Yao sa po roku tešil na krátku dovolenku vo svojej vlasti a na svoju rodinu, ktorú dlho nevidel. Bohužiaľ, návrat sa po nešťastnej udalosti odkladá a Vianoce bude musieť stráviť bez najbližších.

"V tomto neľahkom období mu podá pomocnú ruku klub a jeho spoluhráči, ktorí mu počas tohto sviatočného obdobia chcú aspoň v rámci možností nahradiť rodinu," napísali Trnavčania na klubovej stránke.

Slovan vyhral na ihrisku Spartaka 3:0 a po 17. kole má na čele tabuľky už päťbodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Namiesto za rodinou do Afriky pôjde Yao na operáciu do Bratislavy