Trnava je už tretia, ViOn v hornej šestke. DAC poslal Michalovce na dno tabuľky

Momentka zo zápasu Spartak Trnava - Žilina.
Momentka zo zápasu Spartak Trnava - Žilina. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|27. feb 2021 o 16:15

Ružomberok vypadol z hornej šestky.

Aktualizované o 18:50

BRATISLAVA. Hráči Dunajskej Stredy zvíťazili v sobotňajšom súboji 21. kola základnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nad Michalovcami 2:1 a v tabuľke si upevnili druhú pozíciu.

Naopak, zdolaní Zemplínčania klesli na poslednú 12. priečku, keď z ostatných troch duelov získali iba bod.

Dunajskostredčania sa domácim triumfom priblížili k vedúcemu Slovanu na rozdiel štyroch bodov, no Bratislavčania majú k dobru nedeľňajší súboj proti Seredi.

Senica po troch dueloch bez bodu zvíťazili v Ružomberku 3:2 a v tabuľke sa z poslednej 12. priečky posunula pred Michalovce a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa na 10. pozíciu.

Ružomberok prišiel v priebežnej tabuľke o pozíciu v prvej šestke.

Medzi elitnú šesticu vo Fortuna lige sa posunuli Trenčania. Tí si odniesli tri body zo Žiaru nad Hronom za triumf 1:0 nad FK Pohronie.

Päť minút pred koncom o ňom rozhodol Hamza Čatakovič, ktorý skóroval vo všetkých troch jarných kolách.

"Zvládli sme záver, ja som dostal hlbokú prihrávku a mal som dobrý prvý dotyk s loptou, napokon mi vyšla aj koncovka. Teší nás táto výhra a mňa obzvlášť to, že sa mi strelecky darí, za čo chcem poďakovať celému tímu," povedal po zápase.

Na ihrisku súpera naplno bodovali aj Zlaté Moravce, ktoré v neďalekej Nitre zvíťazili 1:0 presným zásahom Filipa Balaja z pokutového kopu už v 21. minúte.

ViOn síce duel dohrával bez vylúčeného Denisa Dugu, no krátke "oslabenie" ustál a po sobote už má matematickú istotu hornej šestky tabuľky.

V nadstavbovej skupine o titul sa predstaví vôbec prvýkrát v histórii.

Sobotňajší program 21. kola Fortuna ligy podvečer uzavreli Trnava so Žilinou. Domáci mali svižný úvod, keď sa v úvodnej polhodine dvakrát presadil Bamidele Isa.

Hostia reagovali iba gólom Javorčeka zo 40. minúty, nepomohlo im ani vylúčenie domáceho obrancu Kristiána Koštrnu v 58. minúte.

Spartak sa tromi bodmi posunul v tabuľke o bod na priebežnú tretiu pozíciu, Žilina spadla na štvrté miesto a stráca na DAC už desať bodov, na vedúci Slovan až štrnásť.

V nedeľu popoludní predposledné kolo uzavrú Sereď so Slovanom na štadióne v Zlatých Moravciach.

Základnú časť uzavrie počas nasledujúceho víkendu 22. kolo, po ktorom sa tímy rozdelia na dve polovice a o ďalšie body budú bojovať v nadstavbách o titul a o zotrvanie v najvyššej súťaži.

Fortuna liga - 21. kolo:

Dunajská Streda - Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 10. Kružliak, 63. Andzouana – 92. Žofčák (pen.)

/zostavy a podrobné štatistiky nájdete tu >>>/

Nitra - Zlaté Moravce 0:1 (0:1)

Góly: 21. Balaj (pen.). ČK: 85. Duga (Zlaté Moravce)

/zostavy a podrobné štatistiky nájdete tu >>>/

Pohronie - Trenčín 0:1 (0:0)

Góly: 85. Čatakovič

/zostavy a podrobné štatistiky nájdete tu >>>/

Hlasy po zápase

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Zápas svojím priebehom naznačoval, že to bude o jednom góle a tím, ktorý ho strelí, bude šťastnejší. My sme za tým gólom viac šli, hráči bojovali o každý centimeter ihriska, snažili sa, ale niečo nám v ofenzívnej časti chýbalo. Možno viac šťastia, presnosti či vôle dotlačiť loptu do bránky a získať víťazstvo na svoju stranu. Chceli sme dnes brať aspoň bod, ktorý by bol dôležitý v kontexte záchrany. Sme sklamaní."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Sme veľmi šťastní. Bolo to ťažké stretnutie, vyhral šťastnejší tím. Tak ako sme vyhrali, mohli sme aj prehrať. Bol to boj oboch tímov o tri body na ťažkom teréne, nedal sa na ňom hrať kvalitný futbal. Môj tím ukázal silného ducha, takže môžem byť s touto stránkou spokojný. Urobili sme týmto výsledkom dobrý krok v boji o prvú šestku v tabuľke, ale máme ešte jeden pred sebou."

Hamza Čatakovič, strelec gólu Trenčína: "Bol to náročný zápas na ťažkom a mäkkom ihrisku. V prvom polčase sme nehrali dobre, v druhom to už bolo lepšie. Zvládli sme záver, ja som dostal hlbokú prihrávku a mal som dobrý prvý dotyk s loptou, napokon mi vyšla aj koncovka. Teší nás táto výhra a mňa obzvlášť to, že sa mi strelecky darí, za čo chcem poďakovať celému tímu."

Ružomberok - Senica 2:3 (1:2)

Góly: Góly: 44. Kostadinov, 73. Regáli – 20. Košťál (Gamboš), 40. Turčák, 69. Piroska. ČK: 75. Regáli

/zostavy a podrobné štatistiky nájdete tu >>>/

Trnava - Žilina 2:1 (2:1)

Góly: 15. a 31. Bamidele Isa – 40. Javorček. ČK: 58. Koštrna (Trnava)

/zostavy a podrobné štatistiky nájdete tu >>>/

Hlasy po zápase

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Chceli sme vstúpiť do zápasu veľmi aktívne, hrať v prvom polčase vo vysokom pressingu. Zo začiatku sa nám to darilo, súpera sme dostávali pod tlak a získavali lopty. V duchu som si hovoril, že z toho musia nejaké góly padnúť. Podarili sa dva. Pribrzdil nás inkasovaný lacnejší gól. V druhom polčase sme chceli na to nadviazať, ale ukázala sa aj kvalita Žiliny, jej hráči majú výborné držanie lopty, perfektne pracujú s priestorom. Nepúšťali nás už toľko do vysokého pressingu. Po červenej karte sme sa potrebovali zorganizovať, odmakať to, odbojovať, aj keď sme ešte aj v desiatich mohli pridať gól. Chalani si siahli na dno svojich síl, víťazstvo im patrí a je zaslúžené."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Snažili sme sa hrať aj cez vysoký pressing Trnavy, ktorá mala z toho v úvode šance a boli sme trochu neistí. O to ide, aby sme v budúcnosti dokázali aj z takýchto ťažkých situácií vyjsť. Trnava bola dobre zorganizovaná, nevyužili sme slabšiu stránku vysokého pressingu. V momente, keď sme to chceli zmeniť, sme inkasovali zo štandardky a od toho momentu sme prebrali taktovku hry a už som spoznával svoje mužstvo. Hrali sme dobre kombinačne. V druhom polčase Trnava stratila hráča a hralo sa už viac-menej na jednu bránku, aj keď Spartak mal sporadické protiútoky. Som smutný, nemáme sa však za čo hanbiť. Situácie sme si vytvorili, takisto súper hral výborne. Zápas splnil vysoké kritériá."

Priebežná tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
17
3
2
54:12
54
V
V
V
R
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
13
5
4
48:28
44
P
V
R
R
V
3
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
11
4
7
49:33
37
V
P
R
V
P
4
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
11
2
9
32:29
35
P
V
V
V
V
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
9
6
7
38:29
33
V
V
V
P
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
7
7
8
30:38
28
V
V
V
R
V
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
5
8
9
31:37
23
P
P
P
R
P
8
FC NitraFC NitraFC Nitra
22
6
4
12
21:38
22
P
P
V
P
P
9
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
5
7
10
22:39
22
P
P
P
V
P
10
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
5
7
10
22:42
22
V
P
P
R
V
11
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
5
6
11
23:40
21
R
V
P
P
P
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
3
11
8
27:32
20
R
P
P
R
V
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava je už tretia, ViOn v hornej šestke. DAC poslal Michalovce na dno tabuľky