Slovan zdolal Moravce rozdielom triedy, Žilina takmer stratila náskok

Žilinskí futbalisti.
Žilinskí futbalisti. (Autor: DANIEL STEHLÍK/CVAK.SK)
Sportnet|10. aug 2019 o 20:09

Trenčín porazil Dunajskú Stredu.

BRATISLAVA. Štvrtý zápas a štvrté víťazstvo. To je doterajšia bilancia futbalistov Slovana Bratislava a MŠK Žilina vo Fortuna lige, v ktorej okupujú po štvrtom kole prvé dve priečky.

Lídrom je naďalej Slovan Bratislava, ktorý nedal na svojom štadióne šancu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Slovanisti majú vďaka trinástim streleným gólom najlepšiu ofenzívu v súťaži.

Žilinskí zverenci trénera Jaroslava Kentoša zvíťazili v sobotu na ihrisku MFK Ružomberok 3:2, pričom po prvom polčase viedli už 3:0.

Tri tímy sa v sobotu prvýkrát v sezóne tešili z ligových víťazstiev. Najľahšie sa k nemu dopracovali hráči MFK Zemplín Michalovce, keď do siete FK Senica nastrieľali tri góly už v prvom polčase.

Dramatický duel s rozuzlením v nadstavenom čase predviedli futbalisti AS Trenčín, ktorí otočili vývoj proti FC DAC 1904 Dunajská Streda z 0:1 na 2:1, pričom víťazný zásah si pripísal útočník Čatakovič.

FC Nitra sa v susedskom derby proti ŠKF iClinic Sereď dostal do trojgólového vedenia. Záverečnú štvrťhodinu zdramatizovali dva seredské góly, ale mužstvo spod Zobora už víťazstvo 3:2 nepustilo zo svojich rúk.

Fortuna liga - 4. kolo:

Ružomberok - Žilina 2:3 (0:3)

Góly: 54. Takáč, 58. Kostadinov - 3. Sluka, 27. Bernát, 40. Boženík

Žlté karty: 14. Kostadinov, 72. Takáč (75. Novotný) - 14. Kaša. Červená karta: 60. Kaša. Rozhodoval: Kráľovič - 1654 divákov.

Ružomberok: Krajčírik - Čurma, J. Maslo, Jonec (46. Brenkus), Madleňák (81. T. Bobček) - Qose, Twardzik - Kostadinov, Takáč, Regáli - Gerec.

Žilina: Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Káčer, Pečovský (65. Diaz) - Jánošík (78. Kiwior), Bernát (62. Minárik), Demiri - Boženík

Hlasy po stretnutí

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Prvá polovica nebola z našej strany herne zlá, efektivita Žiliny, jej súbojovosť a schopnosť presadiť sa v šanciach, nám zobrala vietor z plachiet. Druhý polčas ma chlapci veľmi potešili. Ani sám som neveril, že je to ešte v našich silách. Zobrali to od podlahy, zrejme spadla z nich ťarcha, ktorá na nás leží od zápasu s Pohroním. Potom sa to rozbehlo, dali sme dva góly. Súper mal vylúčeného hráča, mysleli sme, že to zvrátime, skúšali sme aj nejaké taktické veci, aj všetko možné. Ďalšie šance sme už nepremenili, takže mám rozpačité pocity. Druhý polčas sme sa z úplného dna dostali trochu vyššie. Prvý polčas sme nezvládli aj pre individuálne chyby."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Prvý polčas z našej strany bol veľmi dobrý, hrali sme kombinačne, vytvárali sme si gólové príležitosti a aj sme ich premieňali. V druhom polčase sme inkasovali dva lacné góly a je logické, že keď súper strelí kontaktný gól, tak sa vráti do zápasu. Vylúčením Filipa Kašu sa všetko zmenilo, Ružomberok bol silnejší na lopte, tlačil nás na vlastnú polovicu. Napriek tomu, že sme hrali desiati, mali sme dve dobré gólové príležitosti. Sme radi, že sme vyhrali, opäť strelili tri góly a vytvorili si aj ďalšie gólové šance. Spokojný som aj s prístupom chalanov, že desiati to odbojovali, odmakali."

Slovan Bratislava - Zlaté Moravce 4:0 (1:0)

Góly: 35. Holman, 48. Suchockij, 65. Nono, 84. Strelec (z 11 m)

ŽK: Rabiu, De Kamps, Apau - Kovaľ, Grozdanovski, rozhodovali: Ochotnický - Bobko, Žákech, 4520 divákov

ŠK Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Guzmics, Suchockij - Nono (80. Ratao), Rabiu - Daniel, Holman (43. De Kamps), Čavrič (67. Moha) - Strelec

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Brašeň, Pintér, Asanovič, Chren - Válovčan, Tóth (64. Richtárech), Grozdanovski, Kovaľ - Ďubek - Tkáč (5. Silvio Rodrigues, 54. Orávik)

Hlasy po stretnutí

Ján Kozák mladší, tréner Slovana: "Celý zápas sme mali pod kontrolou. V prvom polčase nám ešte trochu chýbal pohyb a viac kolmých prihrávok. Napriek tomu sme si vypracovali niekoľko dobrých šancí. V druhom polčase nám pomohol rýchly gól, potom sa chlapci uvoľnili a zabávali. Teraz už myslíme iba na utorkovú odvetu Európskej ligy."

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Náš výkon bol poznačený prílišným rešpektom voči súperovi. Prehrávali sme súboje, tým pádom súper získal stred pola. Očakávali sme silné protiútoky, má na to hráčov, napriek tomu sme inkasovali z brejku. V druhom polčase sme chceli byť dôraznejší a aktívnejší, ale pokračovali sme v trende z prvého polčasu a Slovan to využil. Zvíťazil zaslúžene."

Michalovce - Senica 3:0 (3:0)

Góly: 9. Trusa, 27. Carrillo, 43. Žofčák. Rozhodoval: Gemzický

ŽK: Krč, ČK: Trusa, 1621 divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Červak, Vojtko - Popovic, Turík (83. Mavretič), Savvidis, Žofčák (87. Hovhannisyan), Kountouriotis (64. P. Kolesár) - Trusa

FK Senica: Taborda - Didiba, Dias, Baumgartner (34. Ramirez), Klapan - Yenne, Krč, Cvek, El Moudane - Sulley, Castaneda (74. Addo)

Hlasy po stretnutí:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "S lepšími výsledkami prichádza aj lepšia nálada. Čakali sme na víťazstvo trochu dlhšie, ale podarilo sa a sme za to radi. Aj noví hráči sa dobre ukázali, ich príchodom sme získali kvalitu. Myslím si, že pokiaľ budeme zdraví, tak prídu aj výsledky."

Michal Ščasný, tréner FK Senica: "Taký prvý polčas som už veľmi dlho nezažil. Už som o tom hráčom povedal svoje. Nie je normálne takto pristúpiť k zápasu. Nechcem povedať, že všetci, ale mnohí hráči do toho nedali potrebné srdce a asi si mysleli, že Michalovčania si dajú sami góly."

Trenčín - Dunajská Streda 2:1 (0:1)

Góly: 54. Zubairu 90.+ Čataković - 19. Vida

Rozhodovali: Glova - Somoláni, Jánošík, ŽK: Zubairu, Šulek - Ramirez, Ronan, Kružliak, 663 divákov

Trenčín: Šemrinec - Ligeon (80. Slávik), Šulek, Kleščík, Julien - Zubairu, Koolwijk - Roguljič (64. Čataković) - Bukari (90+ Kadák), Depetris, Comvalius

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Oravec, Kružliak, Blackman - M. Vida - K. Vida, Ronan - Abdulrahman, Divković (68. Fábry) - Ramirez (46. Čmelík)

Hlasy po stretnutí:

Roman Marčok, tréner AS Trenčín: Myslím si, že tento tím má väčší potenciál predviesť viac ako predviedol dnes v prvom polčase. Tromi slovami: nehrali sme dobre. Súper bol pohyblivejší, aktívnejší, nebezpečnejší. V druhom polčase rozhodla efektivita, mali sme 2-3 čisté šance. Výsledok nám môže dodať silu do ďalších zápasov, potrebujeme však, aby bol náš herný prejav minimálne taký dobrý, ako bol v zápasoch so Žilinou.

Peter Hyballa, tréner DAC Dunajská Streda: K tomu, aby ste vyhrali, potrebujete strieľať góly. Myslím, že sme boli oveľa lepší, než Trenčín, mali sme 5-6 naozaj veľkých príležitostí, hrali sme dobre, darilo sa nám zastavovať protiútoky domácich. Gól sme však dali iba 1. Za stavu 1:1 sme spravili veľkú individuálnu chybu. To už bola možno štvrtá, piata, v posledných 8 zápasoch vrátane Európskej ligy. Trenčín z toho skóroval. Divković, Ramirez aj Vida mali veľké šance, Trenčín nás však potrestal. V minulej sezóne sme takýmto spôsobom viackrát vyhrali, teraz, naopak, takto vyhral náš súper. Napriek dvom inkasovaným gólom si však myslím, že sme hrali dobre a mali sme celý zápas pod kontrolou. Ale, ako som už hovoril, ak nedáte gól, nemôžete vyhrať. Gratulujem Trenčínu k víťazstvu.

Nitra - Sereď 3:2 (1:0)

Góly: 30. Chobot, 49. Ristovski, 67. Ristovski (z 11 m) - 75. Špehar, 78. Jureškin

Rozhodovali: Sedlák - Hancko, Perát, ŽK: Fábry, Faško - Ventúra, Michalík, Ba, ČK: 90.+ Ba po druhej ŽK, 874 divákov

Nitra: Šípoš - Kuník, Podhorin, Farkaš, Magda - Vrábel (59. Dubeň), Faško - Šefčík (89. Fabiš), Gatarić, Chobot - Ristovski (79. Fábry)

Sereď: Iliev - Sus, Michalík (73. Slaninka), Ba, Hučko - Lukáčik (51. Matheus Do Amaral Olavo), Ventúra - Cleber Silva Nascimento (62. Jureškin), Pankarićan, Iván - Špehar

Hlasy po stretnutí:

Marián Süttö, tréner Nitry: "Mať skóre 0:4 a nemať ani bod je nepríjemné a dosť náročné sa takto pripravovať počas týždňa na náročného súpera. Dúfal som, že skúsené mužstvo Serede odletí a bude si myslieť viac. Neviem či sa to stalo, ale 70. minút sme hrali to, čo sme chceli. Útoky do otvorenej obrany, s nábehmi, agresívne v osobných súbojoch. Nič sme nepodcenili. Súper však má kvalitu a skoro vyrovnal. Je kvalitný smerom dopredu, má tam individuality. Chceli sme čo najskôr rozhodnúť. Škoda, že sme niektoré momenty nedotiahli do konca. Vyhrali sme s veľmi ťažkým súperom. Som veľmi rád, že sme získali 3 body."

Slavche Vojneski, tréner Sereď: "Vedeli sme, že Nitra nebude ľahký súper. Nemali sme to jednoduché, lebo nám 3 hráči netrénovali dva, tri dni. Snažili sme sa o tom komunikovať. Vedeli sme do čoho ideme. V prvej polovici nás Nitra prevýšila. V druhej polovici sme prevzali iniciatívu, dali sme mužstvu tvár, ale bohužiaľ to nestačilo. Gratulujem domácim."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan zdolal Moravce rozdielom triedy, Žilina takmer stratila náskok