Tréner Trenčína skončil na tribúne, Slovan uspel, Dunajská nebodovala

Hráči Michaloviec sa radujú po jednom z gólov.
Hráči Michaloviec sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|27. okt 2018 o 16:13

Trenčín prehral piaty zápas po sebe.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok zdolali na Štadióne pod Čebraťom hráčov AS Trenčín tesne 1:0 v sobotňajšom stretnutí trinásteho kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2018/2019.

Jediný gól strelil Gál-Andrezly. Najprv mu penaltu brankár chytil, no tá sa opakovala pre skorý pohyb gólmana. Pri druhej sa už domáci hráč nemýlil.

Medzitým rozhodca vykázal na tribúnu hosťujúceho trénera Ricarda Moniza.

Hostia utŕžili v lige už piatu prehru v sérii a v tabuľke im so sedemnástimi bodmi patrí piata priečka, Ružomberok má o šesť bodov viac a nachádza sa na štvrtom mieste.

Slovan má väčší náskok

Futbalisti Slovana Bratislava zostávajú vo Fortuna lige naďalej bez prehry, v Podbrezovej zvíťazili 2:0. Horehronci si tak pripísali tretiu prehru v sérii.

Slovanu patrí v tabuľke naďalej vedúca pozícia, na konte má 33 bodov za desať víťazstiev a tri remízy.

Šesť bodov

je medzi prvým Slovanom a druhou Dunajskou Stredou.

Futbalisti Dunajskej Stredy ukončili v Michalovciach sériu víťazstiev vo Fortuna lige na štyroch dueloch, Zemplínčanom podľahli 1:2.

Michalovce neprehrali už v štvrtom stretnutí v sérii a v tabuľke im patrí desiate miesto s dvanástimi bodmi.

Dunajská Streda zostala na druhej pozícii s 27 bodmi, ale za vedúcim Slovanom Bratislava zaostáva už o šesť bodov.

Nováčik je stále v prvej polovici

Hráči Senice majú na svojom konte stále iba jedno víťazstvo, so Sereďou sa rozišli po bezgólovej remíze. Nováčik zo Serede sa drží o jeden bod pred Podbrezovou na šiestej priečke, ktorá zaručuje účasť v nadstavbovej časti v skupine o titul.

Hráči Žiliny si bez väčších komplikácií poradili s Nitrou 2:0 na jej ihrisku. O oba góly sa postaral ešte do prestávky 18-ročný Róbert Boženík, keď ho v oboch prípadoch ideálne našiel kapitán Miroslav Káčer.

Žilinčania tak natiahli sériu bez prehry na šesť duelov a v tabuľke sú na treťom mieste o bod za Dunajskou Stredou, Nitra je ôsma.

Fortuna liga 2018/2019 - 13. kolo:

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:0 (0:0)

Gól: 85. Gál-Andrezly (z. pok. kopu)

ŽK: 27. Qose, 59. Urdinov, 60. D. Kružliak, 69. J. Maslo, 81. T. Kostadinov - 53. Umeh, 72. Yem, 75. Ubbink, 84. Hrdlička, rozhodovali: Glova - Pozor, Jekkel, 1166 divákov

Ružomberok: Macík - D. Kružliak, J. Maslo, F. Twardzik, Urdinov - E. Daniel, Qose, D. Takáč, Gál-Andrezly (90.+ Kunca) - Mustedanagič (86. M. Kochan), Š. Gerec (72. T. Kostadinov)

Trenčín: Hrdlička - Yem, M. Šulek, Van Arnhem, Keston - Ubbink, El Mahdioui - Corryn (71. Kvocera), Čatakovič, Sleegers - Umeh (55. Antonio Mance)

Hlasy po stretnutí:

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Mali sme výborný vstup do stretnutia, celé mužstvo hralo aktívne, vysoko napádalo a z toho pramenili aj naše šance. V prvom polčase chlapci mali viaceré príležitosti na skórovanie, žiaľ, zostali nevyužité. Možno to však bolo aj na niečo dobré. V prvej polovici zápasu vedieme, potom v druhom polčase máme veľký problém. Po prestávke súper pridal, ale nevypracoval si vyloženú šancu."

Vladimír Cifranič, asistent trénera Trenčína: "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Ružomberok má svoju kvalitu a je silný najmä v domácom prostredí. To potvrdil aj v prvom polčase, keď hral aktívne a vytvoril si aj viacero šancí. V druhom polčase sme sa zlepšili, vyrovnali sme hru, ale do čistej šance sme sa nedostali. Domáci dali gól, my sme neskórovali, preto vyhrali zaslúžene."

Podbrezová - Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Góly: 2. Bajrič, 73. M. Ljubičič

ŽK: 28. Sedláček, 45. Lepieš, 47. M. Baran - 64. De Kamps, rozhodovali: D. Sedlák - Benko, G. Ádám, 1588 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - Viazanko, Podstavek, M. Bartoš, A. Mojžiš - Obročník (33. Kopičár), M. Baran - Leško, Sedláček, Lepieš (61. Bernadina) - Matúš Mikuš (74. Galčík)

Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - M. Ljubičič, De Kamps (78. V. Savičevič) - Holman - Moha (90. Cmiljanič), Šporar, Dražič (64. Čavrič)

Hlasy po stretnutí:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Inkasovali sme rýchly gól, s tým máme obrovský problém, u niektorých hráčov je to recidíva, štafetový kolík si podávajú dookola. Musíme pracovať na tom, aby sa mentálna príprava na zápas zvýšila a vyhýbali sa takýmto veciam. Dali sme výhodu Slovanu, a potom je veľmi ťažké zápas otáčať, hráčska kvalita bola jednoznačne na strane Slovana a my máme aj dlhodobo zranených hráčov, s nimi by bola kvalita vyššia. Slovanu sme víťazstvo sťažili, len škoda, že sme aspoň jeden gól nestrelili. Musíme stále pracovať a posúvať mužstvo vpred, sme pri zemi a dávame si na to v konkurencii pozor. Hlavy nevešiame a opäť sa pokúsime bojovať o víťazstvo."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Výborne sme vstúpili do zápasu, prvý polčas sme držali opraty v rukách, aj viac šancí sme mali. Po zmene strán sme chceli navýšiť náskok, aj sme sa trochu stiahli do stredu. Získavali sme lopty, otvárali sa priestory, no brejkové situácie sme efektívne nevyužívali, až na jednu. Dominancia bola však na našej strane celozápasová, hráči dali do hry aj emócie, teší ma, že sme neinkasovali gól a zvýšili si sebavedomie."

Michalovce - Dunajská Streda 2:1 (0:0)

Góly: 67. Turik, 86. P. Kolesár - 61. E. Davis

ŽK: 28. Vaščák, 74. I. Žofčák, 74. Turik - 44. K. Vida, 74. Kalmár, rozhodovali: Kráľovič - Tomčík, Borsányi, 1736 divákov

Michalovce: Kira - Beskorovajnyj, J. Carrillo, Nawotka - Rota, P. Kolesár (90.+ Regáli), Turik (82. M. Kolesár), Iloski - I. Žofčák, Vaščák (75. Kurminowski) - Sulley

Dunajská Streda: Jedlička - Záhumenský, Šatka, T. Huk, E. Davis (89. Bilenkyj) - Kalmár, M. Vida - Herc, Tretiakov, K. Vida (62. Divkovič) - Bayo

Hlasy po stretnutí:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Diváci videli veľmi dobrý zápas, povedal by som, že v sezóne asi náš dosiaľ najlepší. Z našej strany tých prvých 20 minút bolo excelentných, potom sa dostal do hry aj súper, ktorý mal viac šancí, ako my. Podržal nás brankár Kira, ale to v takýchto zápasoch potrebujete. Momentálne máme v koncovke viac šťastia ako na začiatku sezóny a prejavuje sa to aj vo výsledkoch. Za toto víťazstvo nad ťažkým súperom sme veľmi radi."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Domáci hráči nás predčili najmä v agresivite. Prvých dvadsať minút sme hrali zakríknuto, no potom sme boli lepším tímom. Zápasu by možno remíza svedčala viac. Doplatili sme na to, na čo doplácame v posledných zápasoch, čiže nepremenené šance. Za prehru sa ale na svojich zverencov nehnevám."

Senica - Sereď 0:0

ŽK: 60. Asmah - 50. Ba, 55. Pankaričan, 74. Sus, rozhodovali: Dohál - B. Hancko, Vitko, 856 divákov

Senica: Taborda - C. Silveira, Otrísal (59. Tešija), R. Dias, Asmah - J. Kotula, Deretti, Zezinho (71. Krč), Petshi - Ségbé Azankpo (87. Nirennold), Castaňeda

Sereď: Nwolokor - Sus, Ba, Menich, Loduha - Ventúra, Adekuoroye - Ľ. Ulrich (74. Ondong-Mba), Pankaričan (58. A. Baéz), Gatarič (80. Richnák) - Morong

Hlasy po stretnutí:

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "V prvom polčase sme sa snažili hrať futbal, dnes som však cítil, že môj tím je unavený. Utorok sme hrali proti Dunajskej Strede, hráči boli trochu unavení. Nebol to dobrý zápas, snažili sme sa ho vyhrať, no nakoniec sme získali bod. Hrali sme proti dobrému tímu s dobrým trénerom, dnes ale nebol náš deň. Nemám nič proti Seredi, myslím si ale, že v prvom polčase sme mali kopať jasnú penaltu, v druhom polčase to bol rovnaký prípad. Každý týždeň sa to opakuje. Dnes sme si nezaslúžili vyhrať, získali sme bod a akceptujeme to."

Karel Stromšík, tréner ŠKF iClinic Sereď: "Čo sa týka nášho výkonu, v prvom a aj v druhom polčase sme mali územnú prevahu. Vytvorili sme si sľubné šance, ktoré sme bohužiaľ nedotiahli do konca. Do Senice sme cestovali s cieľom bodovať. Nakoniec si myslím, že sme tu nejaké body stratili."

Nitra - Žilina 0:2 (0:2)

Góly: 17. a 34. Boženík

ŽK: 51. Abdulrahman Taiwo - 78. B. Sluka, rozhodovali: Pavlík - Bednár, Perát, 1236 divákov

Nitra: Hroššo - M. Dubeň (73. Guláš), R. Križan, Pavol Farkaš, J. Chovanec - T. Kóňa, Šimončič - Abdulrahman Taiwo, Niba (58. Čeredničenko), Chobot (82. Vrábel) - T. Vestenický

Žilina: Holec - Anang, Šušnjar, Kaša, B. Sluka - Káčer, Fazlagič, Holúbek (77. M. Tomič) - I. Díaz, Boženík (85. F. Balaj), J. Mihalík (83. Králik)

Hlasy po stretnutí:

Ivan Galád, tréner FC Nitra: "Súper dnes zaslúžene vyhral, v prvom polčase bol lepší. My sme dnes spravili isté preskupenia, no na body to nestačilo. V športe je to tak, niekedy treba uznať kvality súpera, ktorý dnes vyhral zaslúžene. Výsledok je spravodlivý."

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: "V prvom polčase to bol jeden z najkomplexnejších výkonov jesene. Hrali sme kompaktne vzadu, kombinačne, priamočiaro a strelili pekné góly. Takto by som si to predstavoval, aby náš výkon vyzeral. Po zmene strán už bol náš výkon iný, súper začal hrať agresívnejšie. Hrali sme proti vetru, navyše sme neboli tak dominantní na lopte, nechceli sme ísť do veľkého rizika. Napriek tomu tam dnes bola naozaj dobrá organizácia obrany, Nitru sme nepustili do vážnejšej šance. Prístup oproti Michalovciam bol rozdielny, hráči dnes plnili svoje úlohy a hrali zodpovedne. Dnes prvýkrát bez Michala Škvarku, ktorý mal po pohári menšie zdravotné problémy. Ďakujeme za podporu aj prítomným fanúšikom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Trenčína skončil na tribúne, Slovan uspel, Dunajská nebodovala