Trnava oslavuje majstrovský titul, v poslednom kole podľahla Trenčínu

Hráči majstrovského družstva s trofejou preberajú medaile počas odovzdávania ceny v rámci oslavy fanúšikov a futbalistov FC Spartak Trnava zo zisku majstrovského titulu.
Hráči majstrovského družstva s trofejou preberajú medaile počas odovzdávania ceny v rámci oslavy fanúšikov a futbalistov FC Spartak Trnava zo zisku majstrovského titulu. (Autor: SITA)
SITA|19. máj 2018 o 19:04

Pozrite si súhrn sobotňajších výsledkov Fortuna ligy 2017/2018.

TRNAVA. AS Trenčín zvíťazil 2:0 na ihrisku majstrovskej Trnavy v sobotňajšom stretnutí záverečného 10. kola skupiny o titul nadstavbovej časti slovenskej Fortuna ligy 2017/2018.

Pred plnými tribúnami otvoril skóre v 25. min hosťujúci Joey Sleegers. Poistku pre Trenčanov pridal pred koncom stretnutia v 87. min Hamza Čatakovič.

Trnava podľahla hráčom Trenčína až v poslednom vzájomnom stretnutí v aktuálnom ligovom ročníku. Trenčín obsadil v konečnom poradí 5. miesto a čaká ho baráž o miestenku v Európskej lige,

Trnava je slovenským majstrom po prvýkrát v ére samostatnosti Slovenska.

Pozrite si najlepšie momentky z osláv Trnavy na štadióne a potom aj v uliciach mesta: fotogaléria

19.5.2018

Dunajská Streda si zabezpečila Európu

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili vysoko 4:0 na ihrisku Ružomberka. Hostia nastúpili na zápas s vedomím, že tri body im zabezpečia účasť v budúcom ročníku Európskej ligy a miestenku si napokon aj pohodlne vybojovali.

Dvoma gólmi sa zaskvel maďarský útočník Kristopher Vida.

Slovan porazil Žilinu a skončil druhý

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili na vlastnom ihrisku 3:2 nad hráčmi Žiliny. Hostí dostal do vedenia v 11. min Filip Kaša.

Za domácich odpovedal v 18. min premeneným pokutovým kopom Dávid Holman. Slovan sa ujal vedenia v 33. min zásahom Aleksandra Čavriča a ten istý hráč zabezpečil v 57. min dvojgólové vedenie domácim.

Za Žilinu potom skorigoval najlepší ligový strelec Samuel Mráz, pre ktorého to bol 19. gól vo FL 2017/2018. Domáci sa už udržali tesný náskok, obsadili druhú pozíciu a majú právo štartu v prvom predkole Európskej ligy 2018/2019.

Žilina obsadila v konečnej tabuľke 4. miesto a predstaví sa v baráži o EL.

Futbalová Fortuna liga 2017/2018 - sobotňajšie výsledky:

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 0:2 (0:1)

Góly: 25. Sleegers, 87. Čatakovič, ŽK: 65. L. Greššák, 66. Pehlivan, 90. Egho - 65. Ubbink, 66. Lawrence, rozhodovali: A. Somoláni - Lieskovský, Mókoš, 17 113 divákov

Trnava: Vantruba - Čivič, Godál, Martin Tóth, Čonka - L. Greššák, Pehlivan (78. Yilmaz) - Jirka (66. M. Oravec), Vlasko, Ofosu (56. Lovás) - Egho

Trenčín: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa - El Mahdioui - Beridze, Ubbink (71. Oulad Omar), Van Arnhem, Sleegers (76. Azango) - Čatakovič

Hlasy po zápase:

Nestor El Maestro, tréner Trnavy: "Nie som rád, že sme prehrali, pre fanúšikov som chcel dnes víťazstvo. Bolo by to krajšie, ak by sme vyhrali. Ale je to jedno. My sme ligu vyhrali už pred dvoma týždňami. Sú tu obrovské emócie. Až budúci týždeň budem sedieť s generálnym riaditeľom a budeme hovoriť o budúcnosti."

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "V prvom rade by som pogratuloval domácim k zisku titulu. Čo sa týka zápasu som spokojný, celý čas sme boli lepším mužstvom, diktovali sme tempo hry a mali sme loptu pod kontrolou. Zápas bol zrejme taký uvoľnenejší zo strany domácich i našej. Pred plným hľadiskom sme sa chceli prezentovať našou hrou, to čo chceme hrať, to čo trénujeme. To sa nám podarilo, využili sme šance a mali sme ešte aj ďalšie. Z mojej strany preto spokojnosť."

MFK Ružomberok - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:4 (0:3)

Góly: 19. a 54. Vida, 30. M. Ljubičič, 40. Bayo, ŽK: 63. P. Maslo, 69. Gál-Andrezly - 50. M. Ljubičič, rozhodovali: Ziemba - T. Somoláni, P. Bednár, 1527 divákov

Ružomberok: Macík - P. Maslo, Menich, Jonec - E. Daniel (74. Kostadinov), Qose, Kochan (77. D. Takáč), B. Ľupták, Gál-Andrezly - Gešnábel - Haskič (55. Gerec)

Dunajská Streda: Macej - T. Huk, Šatka, Záhumenský - Koštrna, M. Ljubičič, Herc, Simon Pambou, E. Davis (52. M. Živkovič) - Vida (65. Divkovič), Bayo (70. E. Pačinda)

Hlasy po zápase:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "V prvom rade gratulujem kolegovi a Dunajskej Strede naozaj k obrovskému úspechu. Prajem im, aby v Európskej lige to dotiahli ďaleko, minimálne do skupinovej fázy. Dunajská Streda ako klub si to zaslúži. Obrovské problémy sme mali so zložením obrannej formácie, vypadli nám dôležití hráči. V našej obrannej línii sme prehrávali súboje, súper sa dostával do šancí, z ktorých nás trestal a zaslúžene zvíťazil."

Marco Rossi, tréner DAC-u: "V prvom rade by som chcel vysloviť poďakovanie nášmu štábu, realizačnému tímu, takisto ďakujem hráčom, ktorí ukázali, že nie sú len kvalitní futbalisti, ale i dobrí ľudia. Tiež moje vďaka patrí vedeniu klubu a fanúšikom, ktorí skoro počas celej sezóny boli dvanástym hráčom mužstva. Neskutočne nás podporovali, za čo i zaslúžili účasť v pohárovej Európe. V zápase sme boli trošku aj nervózni. Dôležité však bolo, že sme dokázali dať gól z prvej i druhej situácie, ktorú sme si vypracovali."

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 3:2 (2:1)

Góly: 33 a 57. Čavrič, 18. Holman (z pok. kopu) - 11. Kaša, 65. S. Mráz, ŽK: 38. Bajrič, 43. Nono - 17. J. Mihalík, 75. Chvátal, rozhodovali: Marhefka - D. Hrčka, Peter Kováč, 1365 divákov

Slovan: Šulla - Čikoš, Bajrič, Božikov, Rundič - Nono - Van Haaren, Holman (65. Saláta) - Čavrič (84. Cmiljanič), Hološko (89. Vittek), Moha

Žilina: Volešák - Chvátal, Kaša, D. Hancko, Kubík (63. Balaj) - Káčer, Pečovský (63. Bičachčjan), Škvarka (70. M. Lačný) - J. Mihalík, S. Mráz, Holúbek

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner Slovana: "S chlapcami sme si zadefinovali, že ide o posledný zápas sezóny. Motiváciou bolo zdolať dobré mužstvo, akým je Žilina. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, kedy sme mali tri strelecké pokusy. Aktivita bola na našej strane, ale paradoxne sme inkasovali. Bolo dôležité, že sme pokračovali ďalej a šance sme aj premenili na góly a do polčasu sa nám podarilo otočiť skóre. Cez prestávku sme sa rozprávali s hráčmi, že treba pokračovať v aktivite do vyššieho vedenia, čo sa nám aj podarilo. Potom to už bola taktická hra, kde súper išiel do rizika. Museli sme na to reagovať prestriedaním, vystužili sme obranu o Salátu, ktorý dominoval v osobných súbojoch. Zápas bol zaujímavý až do konca, kedy mali obe mužstvá brejkové šance."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Bol to zaujímavý zápas. Vyvíjal sa pre nás dobre, keď domáci skóre otočili, ešte stále sa dalo robiť niečo s výsledkom. Všetko sa ale lámalo pri strele Škvarku, ktorý mohol vyrovnať. Vzápätí rozhodla lacná chyba, keď sme dostali súpera do dvojgólového vedenia. Chlapci nezložili zbrane, ale museli sme otvoriť našu defenzívu. Zápas sa začal rozkúskovávať, nedostali sme sa do extra tempa, ktoré potrebujeme na to, aby sme súpera ešte viac zatlačili. Súper sa posilnil o striedajúceho Salátu a víťazstvo si už udržal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava oslavuje majstrovský titul, v poslednom kole podľahla Trenčínu