Novinka v kalendári F1. Jazdiť sa bude okolo štadióna tímu NFL

Formula 1 - ilustračná fotografia.
Formula 1 - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. apr 2021 o 13:30

Kráľovná motoristického športu zavíta do Miami.

BRATISLAVA. Kalendár budúcoročnej edície motoristickej formuly 1 bude obohatený o preteky v americkom Miami. Termín konania zatiaľ nie je známy, no vedenie F1 má práva na organizáciu podujatia na najbližších desať rokov. 

Informovala o tom oficiálna stránka F1. 

Veľká cena sa v Miami bude konať na trati dlhej 5,41 kilometra, ktorá povedie okolo Hard Rock Stadium, domovského stávku tímu NFL Miami Dolphins.

Pridá sa tak k súčasnej veľkej cene USA v Austine.

"Spojené štáty pre nás predstavujú kľúčový trh pre našu expanziu," vyhlásil prezident a výkonný riaditeľ F1 Stefano Domenicali.

"Budeme úzko spolupracovať s ľuďmi z Hard Rock Stadium aj FIA, aby sme zabezpečili, že tento okruh prinesie vzrušujúce preteky a zanechá pozitívny a trvalý prínos pre ľudí v miestnej komunite," dodal Domenicali.

Pôvodný plán pretekov F1 v Miami obsahoval trať vedúcu po moste cez mestský záliv. Proti však boli miestni politici i obyvatelia.

Konečný plán trate schválila radnica v Miami minulý týždeň, pričom bude mať minimálny dopad na miestne obyvateľstvo a životné prostredie.

Miami bude v poradí 11. miestom v USA, kam zavíta kráľovná motoristického športu. V minulosti organizovali preteky mestá Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix a Austin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Novinka v kalendári F1. Jazdiť sa bude okolo štadióna tímu NFL