Verstappen v Suzuke ničí súperov, suverénne ovládol aj kvalifikáciu

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. sep 2023 o 09:25

Dobré výkony predviedli aj mladí jazdci McLarenu.

Veľká cena Japonska F1 - kvalifikácia

1.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

1:28,877 min

2.

Oscar Piastri

Austrália

McLaren

+ 0,581 s

3.

Lando Norris

Veľká Británia

McLaren

+ 0,616 s

4.

Charles Leclerc

Monako

Ferrari

+ 0,665 s

5.

Sergio Pérez

Mexiko

Red Bull

+ 0,773 s

6.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,973 s

SUZUKA. Holandský pretekár F1 a čoskoro trojnásobný majster sveta Max Verstappen sa stal víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Japonska.

Na okruhu v japonskej Suzuke doslova ničí svojich súperov, keďže vyhral všetky tri tréningy a v kvalifikácii uspel s náskokom viac ako pol sekundy.

Na druhom mieste skončil Austrálčan Oscar Piastri z McLarenu, ktorý o 35 tisícin sekundy zdolal svojho tímového kolegu Landa Norrisa.

Verstappen tak mieri za 13. víťazstvom v sezóne a nechal zabudnúť na nevydarené vystúpenie v Singapure (5. miesto, pozn.) z minulého týždňa.

Pre Verstappena je to deviata pole position v tomto roku a celkovo 29. v kariére. Pre Piastriho pre zmenu doterajší najlepší kvalifikačný výsledok.

"V prvom rade sa chcem poďakovať fanúšikom, ktorí nás povzbudzujú. Majú veľkú vášeň pre F1 a som rád, že prišli. Zatiaľ je to pre nás skvelé.

Áno, mali sme zlý víkend v Singapure, ale už počas prípravy som cítil, že táto trať nám bude sedieť. Už prvé kolo bolo výborne, no našli sme ešte priestor ako sa zlepšiť. Byť na pole position je fantastické," povedal Verstappen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Verstappen v Suzuke ničí súperov, suverénne ovládol aj kvalifikáciu