Ferrari bude dodávať motory tímu Haas

Monopost Ferrari Fernanda Alonsa.
Monopost Ferrari Fernanda Alonsa. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. sep 2014 o 20:08

Tímy sa dohodli na niekoľkoročnej spolupráci. Haas vstúpi do F1 v roku 2016.

MARANELLO. Nový tím formuly 1 Haas F1 Team, ktorý vstúpi do diania najprestížnejšieho motoristického seriálu od sezóny 2016, sa dohodol na technickej podpore s talianskou spoločnosťou Ferrari. Strany podpísali v stredu dlhodobý kontrakt.

"Vo formule 1 neexistuje viac uznávaný tím, ako je Scuderia Ferrari. A nie je tam ani žiadny s takou bohatou históriou. Je súčasťou F1 od jej začiatkov a teraz bude aj pri zrode tímu Haas F1. Efjednotka je vrcholom motoršportu. Je prehliadkou najmodernejších technológií a najsúťaživejšou formou pretekania vo svete."

"Dohoda s Ferrari predstavuje pre náš tím veľkú príležitosť na dosiahnutie úspechu," povedal majiteľ americkej stajne Gene Haas v oficiálnom stanovisku.

Partnerstvo Ferrari a Haas F1 sa očakávalo, keďže americký podnikateľ sa stal v júli sponzorom tímu z Maranella. Ferrari tiež chcelo zostať v kontakte so severoamerickým trhom, kde ešte pred nedávnom pôsobil šéf zoskupenia Marco Mattiacci.

"Sme nadšení, že môžeme predstaviť toto strategicky dôležité partnerstvo s tímom Haas F1, a zároveň vítame amerického hráča vo formule 1," uviedol Mattiacci. Súčasnými odberateľmi pohonných jednotiek Ferrari sú tímy Sauber a Marussia.

Informácie pochádzajú z portálu Sky Sports.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Ferrari bude dodávať motory tímu Haas