Alonso mal nehodu na bicykli. Podstúpil operáciu, ale začiatok sezóny stihne

Fernando Alonso.
Fernando Alonso. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|11. feb 2021 o 21:50

Utrpel zranenie hornej čeľuste.

AKTUALIZOVANÉ 12.2. o 11:50 h

LUGANO, BRATISLAVA. Španielsky motoristický pretekár Fernando Alonso mal vo štvrtok vo Švajčiarsku nehodu, keď ho pri jazde na bicykli zrazilo auto neďaleko jeho domu v Lugane. 

Správu potvrdil oficiálny web formuly 1 s odvolaním sa na francúzsky tím Alpine, za ktorý má rodák z Ovieda jazdiť v nasledujúcej sezóne. 

Dvojnásobný majster sveta F1 bol po nehode prevezený do nemocnice v Berne, podľa stanoviska tímu bol pri vedomí a cítil sa dobre.

Následne Andrew Benson z BBC informoval, že Alonso by mal mať zlomenú čeľusť, čo sa napriek viacerým protichodným správam potvrdilo. 

"Lekársky tím objavil zlomeninu hornej čeľusti a vykonal úspešnú operáciu. S progresom sú zdravotníci spokojní, ale Fernando zostáva v nemocnici na pozorovaní ďalších 48 hodín," uviedol v piatok tím Alpine. 

Vo svojom vyhlásení tiež skonštatoval, že sa teší, keď Alonso bude môcť po pár dňoch úplného odpočinku postupne pokračovať v tréningu. Zároveň očakáva, že Španiel bude plne pripravený pre budúcu sezónu. 

Tridsaťdeväťročný Alonso sa vráti do seriálu pretekov formuly po dvojročnej prestávke, pričom už 28. marca ho čaká Veľká cena Bahrajnu. 

V kariére dvakrát vyhral vo farbách Toyoty slávne 24-hodinové preteky Le Mans a tiež sa v roku 2020 predstavil na nemenej slávnom podujatí Rely Dakar. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Alonso mal nehodu na bicykli. Podstúpil operáciu, ale začiatok sezóny stihne