Mercedes bude lepší ako vlani, vraví Russel. Zastal sa Hamiltona

George Russell.
George Russell. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2023 o 15:10

Russell nazbieral viac bodov ako sedemnásobný majster sveta F1.

BRATISLAVA. Britský pilot Mercedesu George Russell očakáva, že jeho krajan a tímový kolega Lewis Hamilton sa otriasol z nevydarenej minulej sezóny a do nového ročníka F1 vstúpi v najlepšej forme.

Sedemnásobný šampión Hamilton vlani prvýkrát počas 15-ročnej kariéry v súťaži nedosiahol ani jedno víťazstvo v pretekoch, patrí mu pritom historické prvenstvo so 103 triumfami vo veľkých cenách i kvalifikáciách.

"Tieto štatistiky sú pri chlapíkovi ako Lewis nepodstatné. Zaznamenal už viac ako 100 víťazných kvalifikácií aj veľkých cien," poznamenal Russell, ktorý na vlaňajšej Veľkej cene Brazílie na okruhu Interlagos v Sao Paule vybojoval svoje prvé víťazstvo v F1.

"V pretekovom tempe som sa v závere minulého roka oproti nemu zlepšil, ale on je zviera a stále bojuje. Nikdy sa nevzdáva, takže si myslím, že sa vráti ešte silnejší," povedal 25-ročný pretekár.

Mercedes sa v sezóne 2022 trápil a nemal dosť dobrý monopost na to, aby mohol súperiť s Red Bullom o titul. V Pohári konštruktérov obsadil tretie miesto aj za Scuderiou Ferrari a prišiel o sériu ôsmich prvenstiev v súťaži tímov za sebou.

Russell v jeho prvej sezóne v nemeckom zoskupení na body zdolal slávnejšieho a skúsenejšieho Hamiltona a v jazdeckom šampionáte skončil štvrtý, o dve miesta pred kolegom.

Podľa mladého Brita v Mercedese veria, že v sezóne 2023 opäť zabojujú o najvyššie priečky. Očakáva tiež ťažký súboj s Hamiltonom.

"Teším sa na naše súboje. Obaja však chceme získavať pódiá, nielen zdolať jeden druhého. Musíme dôverovať tímu, veď postavil majstrovský monopost v ôsmich rokoch za sebou. Viac-menej sú tu stále tí istí ľudia a určite nezabudli, ako vyrobiť rýchle auto. Úplne verím tomu, že počas sezóny sa budeme približovať k Red Bullu a Ferrari," vyhlásil George Russell.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Mercedes bude lepší ako vlani, vraví Russel. Zastal sa Hamiltona