F1: Podľa šéfa Ferrari je Räikkönen zaslúženým víťazom

Šéf stajne Ferrari Jean Todt s trofejou pre víťaza Pohára konštruktérov
Šéf stajne Ferrari Jean Todt s trofejou pre víťaza Pohára konštruktérov (Autor: Reuters)
TASR|22. okt 2007 o 11:08

Sao Paulo 22. októbra (TASR) - Podľa šéfa stajne Ferrari Jeana Todta skončil titul majstra sveta F1 v správnych rukách. Fínsky pilot v monoposte talianskeho ...

Sao Paulo 22. októbra (TASR) - Podľa šéfa stajne Ferrari Jeana Todta skončil titul majstra sveta F1 v správnych rukách. Fínsky pilot v monoposte talianskeho tímu Kimi Räikkönen si ho po skvelom sezónnom finiši vybojoval v posledných pretekoch v Brazílii, jeho tím navyše získal Pohár konštruktérov.

"Vyhral správny tím a správny jazdec," vyhlásil v nedeľu Todt. Hoci Räikkönen dve Veľké ceny pred koncom majstrovského seriálu zaostával za vedúcim Lewisom Hamiltonom z McLarenu až o 17 bodov, po triumfoch v Číne a v Sao Paule predstihol Brita i jeho tímového kolegu Fernanda Alonsa v konečnom hodnotení o jeden bod.

"Náš tím odviedol v závere fantastickú prácu. Vždy som tvrdil, že ešte nie je koniec a že stále máme šancu na víťazstvo. Kimi má úžasnú mentalitu a urobil presne to, čo sme od neho očakávali," povedal Todt. Jeho stajňa suverénne zvíťazila v Pohári konštruktérov po tom, ako vedenie súťaže odobralo McLarenu za špionážnu aféru všetky body.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»F1: Podľa šéfa Ferrari je Räikkönen zaslúženým víťazom