Hromada si na Emirates Stadium splní sen: Arsenalu fandím odmalička

Hráči Slavia Praha.
Hráči Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. apr 2021 o 00:00

Slavia Praha dnes odohrá štvrťfinále Európskej ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti Slavie Praha so slovenským stredopoliarom Jakubom Hromadom chcú v Európskej Lige prekvapiť ďalšieho súpera z Britských ostrovov.

Vo štvrtkovom úvodnom štvrťfinále na pôde Arsenalu Londýn však budú českému majstrovi chýbať kľúčoví stopéri Ondřej Kúdela a Simon Deli.

Na favorita s problémami v defenzíve

Kúdela sa zranil v kvalifikačnom zápase Česka vo Walese. Navyše dostal jednozápasovú stopku od etickej komisie UEFA za incident s Glenom Kamarom v marcovom odvetnom osemfinálovom stretnutí s Glasgowom Rangers.

Hráč škótskeho tímu obvinil Kúdelu z rasizmu. Spor po zápase vyústil do fyzickej konfrontácie, keď mal Kamara napadnúť českého zadáka v útrobách štadióna.

Deli necestoval do Londýna, pretože neprešiel povinnými testami na koronavírus.

"Je to pre nás veľké oslabenie. Kudy je pilier, ktorý má fantastickú formu. U Simona sa po návrate z reprezentačného zrazu potvrdilo ochorenie Covid-19.

Verím však, že naše mužstvo má takú kvalitu, že dokáže Kúdelu a Deliho nahradiť a na zápas s Arsenalom sa dobre pripraviť," uviedol pre oficiálnu webovú stránku Slavie asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Hromada si môže splniť sen

Slovenský reprezentant Jakub Hromada v minulosti nezažil úspešné ťaženia Slavii v pohárovej Európe. Priznal, že v prípade, ak sa na Emirates Stadium dostane na ihrisko, bude to preňho splnený sen.

"Odmalička som fanúšik Arsenalu a teraz mám šancu zahrať si na štadióne môjho obľúbeného klubu. Je fantastické, že sme sa so Slaviou dostali v Európskej lige tak ďaleko," citoval portál uefa.com slová Hromadu.

Defenzívny stredopoliar si kvalitnými výkonmi v Slavii vypýtal pozvánku do slovenskej reprezentácie. Vo víťaznom kvalifikačnom dueli proti Rusku v Trnave (2:1) nastúpil v základnej jedenástke.

„Arsenal je nielen môj splnený sen, ale úplne všetkých. Je to jeden z top klubov na svete, takže je to pre nás obrovská výzva. Veľmi sa na to tešíme a chceme sa pobiť o postup,“ povedal pre klubovú televíziu.

Kouč Arsenalu Mikel Arteta varuje pred silou českého šampióna, ktorý v šestnásťfinále vyradil ďalšieho zástupcu Premier League Leicester City.

"Slavia má kompaktné, veľmi dobre organizované mužstvo a aj na ihriskách súperov vie byť veľmi nebezpečná. Ak chceme uspieť, musíme podať diametrálne odlišný výkon ako v sobotu pri domácej prehre 0:3 s Liverpoolom. Bol som v šoku z toho, ako sme hrali a chcel by som sa ospravedlniť fanúšikom."

Granada na prahu historického úspechu

Španielsky tím CF Granada privíta Manchester United a v prípade postupu medzi elitné kvarteto môže dosiahnuť historický úspech.

"Granada urobila obrovský progres, z druhej španielskej ligy to dotiahla až do štvrťfinále EL. Vyradila SSC Neapol a v osemfinále aj môj bývalý klub Molde, čo svedčí o jej kvalitách," zdôraznil kouč United Ole Gunnar Solskjaer.

Ajax Amsterdam hostí AS Rím, holandský tím ťahá v Európskej lige desaťzápasovú víťaznú domácu sériu.

Dinamo Záhreb, ktoré v osemfinále vďaka hetriku Mislava Oršiča vyradilo favorizovaný Tottenham Hotspur, sa stretne so španielskym Villarrealom.

"Po postupe cez Tottenham nám narástli krídla a snívame o semifinále," uviedol kouč Dinama Damir Krznar.

Európska liga - program štvrťfinále (1. zápasy)

Štvrtok, 8. apríla, 21.00 h:

Arsenal Londýn - Slavia Praha

CF Granada - Manchester United

Ajax Amsterdam - AS Rím

Dinamo Záhreb - FC Villarreal

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hromada si na Emirates Stadium splní sen: Arsenalu fandím odmalička