UEFA udelila v spore Kamara vs. Kúdela prvý trest, Čech si vo štvrtok nezahrá

Ondřej Kúdela (vľavo).
Ondřej Kúdela (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky, TASR|6. apr 2021 o 17:20 (aktualizované 6. apr 2021 o 18:07)

Obrancovi Slavie hrozí dlhý dištanc.

NYON. Etická komisia Európskej futbalovej únie (EK UEFA) otvorila disciplinárne konanie voči Ondřejovi Kúdelovi a Glenovi Kamarovi za incident v marcovom odvetnom stretnutí osemfinále Európskej ligy.

Hráč Glasgowa Rangers obvinil českého obrancu Slavie Praha z rasizmu. Spor po zápase vyústil do fyzickej konfrontácie, keď mal Kamara v útrobách štadióna napadnúť Kúdelu.

Českého obrancu komisia najnovšie suspendovala na jeden zápas.

Slavia postúpila v Európskej lige do štvrťfinále, keď v Glasgowe zvíťazila 2:0 po domácej remíze 1:1. Vo štvrtok nastúpi na pôde londýnskeho Arsenalu, odveta je na programe o týždeň neskôr.

Ďalší zápas na Ostrovoch si nezahrá

Tridsaťštyriročný obranca po incidente v Glasgowe nepatrí na Britských ostrovoch medzi obľúbených futbalistov. Minulý týždeň na zápas českej reprezentácie vo Walese takmer neodcestoval z dôvodu bezpečnostného rizika.

Vedenie zväzu dokonca tajilo, že sa Kúdela nachádza v lietadle spolu s reprezentačným tímom a oznámilo jeho prítomnosť až na predzápasovej tlačovej konferencii. 

Glen Kamara a Ondřej Kúdela v sporte počas zápasu Glasgow Rangers - Slavia Praha.
Glen Kamara a Ondřej Kúdela v sporte počas zápasu Glasgow Rangers - Slavia Praha. (Autor: TASR/AP)

Vo štvrtok čaká jeho klub zápas v Londýne, kde Slavia čelí v Európskej lige domácemu Arsenalu.

Keďže sa však Kúdela priznal, že v Glasgowe počastoval súpera vulgarizmom, komisia mu udelila trest na jeden duel.

Ak by sa preukázal rasistický podtext, ktorý ale Kúdela popiera, hrozil by mu zákaz činnosti minimálne na desať zápasov.

Kamarovi zase hrozí trest na päť zápasov za závažné napadnutie. Informoval o tom portál iDnes.cz.

Nahradí ho Slovák Hromada?

Tréner Jindřich Trpišovský však bez ohľadu na rozhodnutie UEFA vedel už skôr, že v prvom dueli proti Arsenalu so skúseným obrancom nemôže počítať. Pre virózu chýbal už vo víkendovom ligovom zápase proti Brnu.

„Má antibiotiká a neabsolvoval s tímom program ani UEFA testy na koronavírus,“ povedal hovorca klubu Michal Býček pro ČT Sport.

Český majster má však pred stretnutím viacero problémov. S tímom neodletel ani africký stopér Simon Deli, podľa českých médií pre pozitívny test na koronavírus.

Portál iDnes.cz informoval, že hrať nemôže ani zranený David Hovorka a Taras Kačaraba nefiguruje na súpiske pre súboje v pohárovej Európe. Jediným zdravým stopérom tak ostáva 20-ročný David Zima. 

Podľa iDnes.cz je jednou z alternatív na stopérsky post aj slovenský reprezentant Jakub Hromada.

„Arsenal je nielen môj splnený sen, ale úplne všetkých. Aj keď sa im možno v posledných rokoch v anglickej lige tak nedarí a výsledky nemajú také, na ktoré sme boli zvyknutí. Samozrejme, je to jeden z top klubov na svete, takže je to pre nás obrovská výzva. Veľmi sa na to tešíme a chceme sa pobiť o postup,“ povedal pred veľkým zápasom defenzívny stredopoliar Hromada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»UEFA udelila v spore Kamara vs. Kúdela prvý trest, Čech si vo štvrtok nezahrá