Zrušili super-G? Žiadny problém, Ledecká sa zabavila aj bez pretekov

Ester Ledecká v zjazde na MS v lyžovaní 2021.
Ester Ledecká v zjazde na MS v lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|19. mar 2021 o 11:15

Keď to nejde na lyžiach, pomôže snoubord.

LENZERHEIDE. Lyžiari sa celý týždeň nedostali na súťažný kopec. V rámci finále Svetového pohára v Lenzerheide im rušili najskôr merané tréningy, a potom aj preteky – stredajší zjazd a štvrtkový superobrovský slalom.

Dôvodom bolo nepriaznivé počasie a množstvo čerstvého snehu na trati, ktorý usporiadatelia nestíhali odpratávať.

Okrem Švajčiarky Lary Gutovej-Behramiovej, ktorá bojuje o veľký krištáľový glóbus, prišla o možnosť štartu vo svojich najsilnejších disciplínach aj Češka Ester Ledecká.

Vôbec si však z toho ťažkú hlavu nerobila. Využila iné športové náčinie, ktoré dokonale ovláda – snoubord.

Ledecká: Išla som si zablbnúť

Dnes ste možno čakali pri televízoroch, že ma uvidíte súťažiť na lyžiach, a verte mi, že ja som sa tiež strašne tešila. No ale napadlo množstvo prašanu a v prašane sa super-G jazdiť nedá,“ napísala Ledecká na instagram.

„A potom som si spomenula, že som vlastne aj snouborďáčka, tak som si vzala dosku a šla si trochu zablbnúť,“ doplnila k videu, ktoré zverejnila.

Pustila sa dolu svahom pokrytým hrubou vrstvou čerstvého snehu.

Ledecká nedávno pre zranenie nemohla súťažiť na snoubordových majstrovstvách sveta. Predným jej na lyžiarskom šampionáte dvakrát len tesne unikla medaila, v zjazde i super-G skončila štvrtá.

Tréner Bank: Zdolať ju môžu len hviezdy

Celkovo však má za sebou úspešnú sezónu a v rýchlostných disciplínach sa zaradila medzi elitu. Vo Svetovom pohári vyhrala super-G vo Val d'Isere a celkovo osemkrát sa dostala do najlepšej desiatky.

Hoci stále striedala lyže so snoubordom, v konečnom hodnotení super-G skončila piata a v zjazde ôsma. A v celkovom poradí Svetového pohára je dvanásta.

„Sezóna bola skvelá. Nie všetko bolo ideálne, riešili sme rôzne veci, ale hádam sa poučíme a v nasledujúcej sezóne budeme ešte lepší,“ uviedol Ledeckej tréner Tomáš Bank pre ČTK.

„Ester má všetky predpoklady na to, aby mohla útočiť na najvyššie priečky. A myslím, že reálne je v prvej štvorke. Len pár dievčat je lepších. Keď pôjde normálne, poraziť ju môžu len úplné hviezdy,“ tvrdí Bank.

V budúcej sezóne je na programe aj olympiáda v Pekingu, kde bude Ledecká obhajovať unikátnu kombináciu zlatých medailí z lyžiarskeho super-G a paralelného obrovského slalomu na snouborde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zrušili super-G? Žiadny problém, Ledecká sa zabavila aj bez pretekov