Kanonier Dunajskej Stredy mieri do Dynama Kyjev. O prestupe sa stále rokuje

Eric Ramírez dáva góly ako na bežiacom páse.
Eric Ramírez dáva góly ako na bežiacom páse. (Zdroj: TASR, Autor: Edmund Örzsik)
Titanilla Bőd|19. júl 2021 o 18:30

Do DAC prichádza lotyšský reprezentant.

DUNAJSKÁ STREDA. Mal to byť prestup leta. O Venezuelčana Erica Ramíreza prejavil záujem štvrtý tím ruskej ligy Rubin Kazaň. O transfere hovoril otvorene aj sám hráč.

Kanonier Dunajskej Stredy však bol aj na poslednom prípravnom zápase DAC a fotil sa s fanúšikmi.

Odchod s otáznikom

Na oficiálnej predsezónnej tlačovej konferencii jeho meno figurovalo medzi odchodmi, ale ešte s otáznikom.

„Bol dohodnutý jeho prestup do Kazane, ale z pre nás prekvapujúcich a ťažko pochopiteľných dôvodov stroskotal,“ objasnil situáciu športový riaditeľ Dunajskej Stredy Jan Van Daele.

Hviezdny útočník však pravdepodobne na Žitnom ostrove neostane. „Rokujeme s ďalším záujemcom, nemôžem to však bližšie špecifikovať. Nie je to až taká dobrá ponuka, ako tá z Kazane, ale stále je to zaujímavá suma,“ dodal Van Daele.

Podľa medializovaných informácií mal Ramírez prestúpiť do Kazane za tri milióny eur.

Čaká sa na víza do Ukrajiny

Ramírez bol v predchádzajúcej sezóne najlepším strelcom Dunajskostredčanov, nastrieľal 16 gólov. Titul pre kráľa strelcov mu v poslednom zápase vyfúkol Žilinčan Dawid Kurminowski, ktorý dal v záverečnom kole až štyri góly.

Ramírezove ďalšie kroky mieria na východ. „Prestup sa zrejme uzavrie koncom tohto týždňa. Čaká sa na víza do Ukrajiny, a potom môže hráč absolvovať vstupné testy,“ preriekol sa v angličtine športový riaditeľ DAC.

Podľa informácií portálu prsport.net Ramírez smeruje do Dynama Kyjev, kde by jeho príchod uvítal aj tréner Mircea Lucescu. Predmetom rokovaní je vraj čiastka za prestup, Kyjevčania mali núkať za Venezuelčana 1,5 milióna eur.

Ľavý obranca z Lotyšska

Ramírez môže byť deviatym hráčom, ktorý v tomto prestupovom období opustí dunajskostredský klub. Odišli aj Jannik Müller, Niklas Sommer, Isaac Christie-Davis či dlhodobo zranení Sidney Friede a Máté Vida.

Brankár Benjamín Száraz pokračuje na hosťovaní v Michalovciach, Jakub Švec bude hosťovať v Liptovskom Mikuláši a Martin Bednár prestúpil do Zlatých Moraviec.

Novými posilami sú brankár Martin Vantruba, ktorý naposledy chytal za Slaviu Praha a lotyšský reprezentant Andrejs Ciganiks zo Zorje Luhansk.

„Je to rýchly a dynamický ľavý obranca. Má 24 rokov a skúsenosti aj zo skupinovej fázy Európskej ligy,“ charakterizoval novú akvizíciu Van Daele.

Zo Šamorína prichádza Dominik Veselovský a Martin Rymarenko. Z hosťovania sa vracajú Andrej Fábry, Zuberu Sharani a Matúš Malý.

Systém s tromi obrancami

DAC začína sezónu vo štvrtok v 2. kole kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy v Belehrade proti tamojšiemu Partizanu.

„Teším sa, že na úvod máme takéhoto súpera. Budeme potrebovať tímový duch i individuálnu kvalitu,“ poznamenal tréner Antal Németh.

Pre 47-ročného maďarského kouča to bude prvá sezóna vo funkcii klubového hlavného trénera.

S DAC chce prejsť na nový systém: počas celej prípravy hrali žlto-modrí v rozostavení 3-5-2.

„Momentálne nacvičujeme hru s troma strednými obrancami, ale v prípade potreby budeme využívať aj systém so štvorčlennou obrannou líniou. Videli sme aj na EURO, že mnohé mužstvá vedeli veľmi flexibilne prepínať medzi dvoma systémami,“ načrtol niečo zo svojej trénerskej vízie Németh.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kanonier Dunajskej Stredy mieri do Dynama Kyjev. O prestupe sa stále rokuje