Senica je populárnejšia ako Slovan či DAC. Vďačí za to exotickej posile

Nová posila Senice.
Nová posila Senice. (Autor: Egy Maulana Vikri - Twitter)
Ivan Mriška, Michal Šášky|30. aug 2021 o 20:30 (aktualizované 1. sep 2021 o 15:25)

Zaradený bol medzi najväčšie talenty sveta.

SENICA. FK Senica získal na konci augusta zaujímavú posilu. Indonézsky talent Egy Maulana Vikri podpísal na Záhorí podľa portálu Transfermarkt polročný kontrakt.

Egy je reprezentantom ázijskej krajiny, za ktorú doteraz odohral päť stretnutí. V máji 2021 strelil zatiaľ svoj jediný gól v národnom tíme, keď skóroval v prípravnom súboji proti Afganistanu.

V roku 2017 ho britský Denník The Guardian zaradil medzi šesťdesiat najtalentovanejších futbalistov sveta narodených v roku 2000.

O prestupe ofenzívneho záložníka už skôr informovala Fortuna liga na oficiálnom konte súťaže na sociálnych sieťach. 

Senica potvrdila príchod indonézskej posily v utorok. Egy Maulana Vikri naposledy pôsobil v poľskom klube KS Lechia Gdansk.

Počas troch sezón hral v A-tíme aj piatoligovej rezerve. V najvyššej poľskej súťaži absolvoval 10 duelov a jeden štart si pripísal aj v národnom Superpohári.

Talentovaný futbalista, označovaný aj ako indonézsky Messi, má na instagrame 1,4 milióna followerov. Klubu sa tak osvedčí aj po marketingovej stránke.

Po tom, čo sa začali objavovať správy o jeho prestupe do Senice, instagram senického klubu hlásil nárast o vyše 15-tisíc sledovateľov.

Príliv nových fanúšikov po Egyho podpise vzrástol. Klubový účet na instagrame dokonca v prvý septembrový deň prekonal aj hranicu 50-tisíc sledovateľov.

"Instagram FK Senica pokoril túto hranicu ako prvý spomedzi všetkých tímov Fortuna ligy," píše klub na sociálnej sieti facebook, kde má približne pätinu fanúšikov. Na instagrame je aktuálne najpopulárnejším slovenským klubom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Senica je populárnejšia ako Slovan či DAC. Vďačí za to exotickej posile