Dvojgólový Halenár zariadil v šlágri triumf Slovana nad Žilinou

(Autor: TASR)
SITA|29. okt 2011 o 16:34

Výsledky sobotňajších stretnutí 14. kola futbalovej Corgoň ligy.

MFK Košice - Dukla Banská Bystrica 3:1 - viac
FC Nitra - MFK Ružomberok 2:3 - viac
DAC 1904 Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce 0:2 - viac
AS Trenčín - FK Senica 0:1 - viac
Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 - viac

Košice naplno bodovali v domácom súboji s Bystricou

KOŠICE. Hostia mali vydarený vstup do stretnutia. Už v 5. min nechali domáci voľného Uškoviča a ten poľahky otvoril skóre - 0:1. Od tohto momentu mali viac z hry Košičania, no dlho sa im nedarilo nájsť mušku. Strely Škutku, Čonku, Viazanka i Diabyho iba presvišťali popri bránke Belica.

V 35. min Pačindova jedovka tesne minula žrď a o minútu neskôr Djokovičov pokus narobil problémy brankárovi Dukly. V 42. min sa hostia druhýkrát dostali k bráne Tofiloského a Jakubkovej hlavičke chýbalo málo, aby doletela do bránky. V 45. min najprv Bažík vyskúšal pozornosť brankára MFK a hneď z protiútoku Belic vyrazil Pačindovu strelu iba na roh.

Hosťujúci hráči hrali aj po prestávke naďalej pasívne, no tentoraz ich už Košičania trestali. V 55. min po Pačindovom rohu Djokovič hlavou dorovnal skóre. Po hodine hry sa neujala strela Viazanka k žrdi, ktorú Belic kryl. V 68. min sa vo veľkej šanci objavil Jakubko, no zblízka nenamieril presne.

V 70. min zahrávali Košičania priamy kop, Čonkovu tvrdú strelu Belic iba vyrazil pred Pačindu, a ten poľahky zakončil - 2:1. Domáci naďalej hrozili, no Pačinda trafil len Belica a Škutka obrancu Dukly, keď mal pred sebou prázdnu bránku. V 84. min premenil Pačinda jedenástku a spečatil zaslúžené víťazstvo Košíc na 3:1.

ico

MFK Košice - Dukla Banská Bystrica 3:1 (0:1)

Góly: 70. a 84. Pačinda (druhý z 11 m), 55. Djokovič - 5. Uškovič, ŽK: 51. Karaš, 70. Pačinda - 47. Savič, 69. Poljovka, rozhodovali: Matúš - T. Somoláni, Brendza, 620 divákov

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Djokovič (67. Jurčo), Kavka, Čonka - Šinglár - Pačinda, Diaby, Karaš (85. Hovančík), Viazanko - Škutka (68. Isola)

Banská Bystrica: Belic - B. Ľupták, Poljovka, Gyömbér, Savič - Považanec (61. T. Hučko), Prekop (61. M. Pančík), M. Bažík, Rejdovian - Jakubko, Uškovič (75. Johancsik)

Tréneri hodnotia:

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Bol to nesmierne ťažký zápas, ktorý sa pre nás nevyvíjal priaznivo, pretože sme prehrávali 0:1. Všetci hráči však išli do ďalších súbojov s cieľom zvíťaziť, pretože v prípade prehry by sme išli psychicky dole. Som rád, že sme po prvý raz strelili v lige viac ako jeden gól."

Štefan Zaťko, tréner Dukly: "Na zápas sme nastupovali s úmyslom získať minimálne bod, čo sa nám však nepodarilo. Domáci boli herne lepší, agresívnejší i v útoku aktívnejší. Náš rýchly vedúci gól nám skôr uškodil ako pomohol. Som sklamaný z pasivity viacerých hráčov."

na zaciatok

Ružomberok po bojovnom výkone naplno bodoval v Nitre

NITRA. Po úvodnom oťukávaní sa, ktoré divákov určite nenadchlo, pohrozil ako prvý Nitran Mikuš. Domáci mladík v 8. minúte strieľal z pravej strany tvrdo, ale len do pripraveného brankára Hrdličku. Práve Mikuš bol v 12. minúte faulovaný, domáci štandardnú situáciu rýchlo rozohrali a po prihrávke Ráka z pravej strany sa Šimončič sám pred gólmanom nemýlil - 1:0.

V 16. minúte sa do šance dostal aj nitriansky obranca Harbuľák, ale vo výbornej pozícii tvrdú strelu nasmeroval nad bránku. O dve minúty na to fauloval unikajúceho Slobodu ružomberský kapitán Kostelný a po jeho červenej karte hrali hostia oslabení. Napriek tomu v 22. minúte vyrovnal na 1:1 Skalák. Oslabení hostia mohli opäť skórovať aj v 45. minúte. Tomáš Ďubek dostal dobrú spätnú prihrávku v pokutovom území, no v dobrej pozícii nikým neatakovaný prestreli.

V 48. minúte sa už domáci po Rákovom zakončení tešili z gólu, no hlavný rozhodca po porade s čiarovým gól pre ofsajd neuznali. Už z následnej akcie sa však domáci tešili oprávnene. Hodúr sa pár metrov pred šestnástkou oprel do strely, ktorej smer ešte mierne zmenil hráč hostí a brankár Hrdlička bol bezmocný. V 63. minúte mohol vyrovnať striedajúci Pekár, no zvnútra šestnástky nemieril presne.

Domáci kontrolovali stav do 70. minúty, kedy zabudli na Petra Masla, ktorý dostal dobrú prihrávku z ľavej strany a sám pred Chudým nezaváhal - 2:2. Pekné momenty priniesla 80. minúta. Najskôr v nádejnej pozícii Ružomberčan Ďubek unáhlene a nepresne strieľal, následne domáci Hodúr po individuálnej akcii netrafil bránku.

Hostia šokovali domácich v 85. minúte, keď Jiří Skalák na hranici ofsajdu spracoval loptu, ušiel do brejku a v zakončení proti Chudému sa nemýlil. Domáci sa už v záverečných minútach na vyrovnávajúci gól nezmohli a hostia po obetavom výkone získali tri body.

ico

FC Nitra - MFK Ružomberok 2:3 (1:1)

Góly: 12. Šimončič, 50. Hodúr - 22. Skalák, 71. P. Maslo, 85. Skalák. Rozhodoval: J. Pavlík, ŽK: 23. Ďubek, 79. A. Sloboda (obaja Ružomberok), ČK: 18. Kostelný (Ružomberok), 620 divákov

FC Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Harbuľák (83. Boszorád) - Šimončič, Hodúr, Gajdoš, Sloboda (75. Šimonek) - Mikuš (59. Kolár), Rák

MFK Ružomberok: Hrdlička - Maslo, Kostelný, Huber, Jurkemik - Greššák, Vavrík (56. Pekár)- Sloboda, Hoferica (71. Serečin), Ďubek (80. Krbeček) - Skalák

Tréneri hodnotia:

Cyril Stachura (tréner Nitry): "Mne sa hodnotí veľmi ťažko. V posledných zápasoch sme mali problém vstúpiť aktívne, dnes sa nám to podarilo. Dali sme gól, prišla červená karta pre súpera a lepší scenár sme si nemohli priať. Inkasovali sme však po individuálnych chybách a takmer každá strela na bránku končí gólom. V druhom polčase sme sa opäť dostali do vedenia. Neskôr sme však strácali lopty, nedali sme si pozor na brejky. Je to krutý výsledok."

Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Bolo to bláznivé stretnutie. Vstúpili sme do neho pasívne, mysleli sme si, že sa nám nič nemôže stať a boli sme za to potrestaní. Odkedy sme šli do desiatich zlepšili sme sa a prebudili. Dostali sa do zápasu. Súper mal za stavu 1:0 šancu, no nedal a možno to bol zlomový moment zápasu. Cez prestávku bola búrka v kabíne, takto si totiž vstup do zápasu neprestavujem. Na hráčov to zapôsobilo. Išli sme za tromi bodmi, boli sme za vôľu a bojovnosť odmenení. Hráčom som poďakoval za víťazstvo. Netvrdím, že sme boli lepší, no možno sme si to zaslúžili."

na zaciatok

ViOn vyhral v Dunajskej Strede

DUNAJSKÁ STREDA. Od začiatku sa hralo obojstranne svižne, hostia však boli útočnejší a presnejšími rozohrávkami podnikali nebezpečné výpady na bránu. Dopomohla im k tomu aj obrana DAC-u, ktorá pôsobila po celý zápas neistým dojmom. Takto sa zrodilo aj vedenie hostí, keď Hruška vybehol spoza chrbát obrancov a hoci sa dostal do ostrého uhla, popri vybiehajúcemu brankárovi zasunul loptu do siete.

Podobným spôsobom pridal aj druhý gól po chybe obrany. Zo strany domácich po prvej časti si zaslúžili pozornosť dva pokusy Delargea, prvý bravúrne chytil brankár a druhý išiel nad. Vzápätí veľkú šancu spálil Kabele, ktorý nikým neatakovaný chcel prelobovať brankára, ale ten končekmi prstov loptu odvrátil.

Po zmene strán mohol zvýšiť striedajúci Paur, ale perfektný center Orávika poslal nad. V 75. minúte mohli hostia zvýšiť, ale Konečný vykopol loptu z bránkovej čiary. Víťazstvo hostí bolo plne zaslúžené, lebo pôsobili kompaktným dojmom, kým domáci hrali rozhárane.

ico

DAC 1904 Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce 0:2 (0:1)

Góly: 21., 60. Hruška. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Hílek, Konečný, Marcin - Babic, Pavelka, 1965 divákov.

DAC 1904 Dunajská Streda: Kováč - Obert (65. Helísek), Struhár, Marcin, Konečný - Kabele, Hílek, Čorič, Zs. Németh - Delarge, Tomčák (65. Harsanyi)

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Janečka, Pavol Majerník, Chren - Orávik (88. Pavelka), Babic, Pavlovič, Hruška - Brčák (78. Hodek), Kuračka (46. Paur)

Tréneri hodnotia:

Kristián Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Vedeli sme, že nás čaká silný súper. Chceli sme vyhrať a vypracovali sme si dosť šancí, žiaľ nepremenených. Naša obrana asistovala pri oboch góloch, obrancovia nesplnili základné úlohy. Na druhej strane, už dlhší čas nedokážeme dať gól."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Kto neprišiel na zápas môže ľutovať, lebo mohol vidieť dobrý futbal vďaka obom mužstvám. Z nášho celku by som nechcel nikoho vyzdvihnúť, hrali sme dobre ako tím. Obrana stála na pevných nohách a to rozhodlo, lebo v rozhodujúcich chvíľach nás podržala."

na zaciatok

Trenčín doma podľahol Senici

Počas úvodných dvoch minút zápasu obe mužstvá nebezpečne ohrozili bránku súpera. Domáci Hlohovský strelou zdiaľky a hosťujúci Piroska neusmernil loptu do odkrytej bránky. Potom hra upadla do podpriemeru a hráči nenadviazali na sľubný začiatok. Zápas bez vzruchu, nasadenia i šancí znervóznel až pred polčasovou prestávkou, keď hlavný rozhodca rozohral neprehľadnú kartovú partiu, na ktorú doplatili vylúčeniami Jaroslav Diviš, resp. Báez.

Po zmene strán sa hostia stiahli do defenzívy a iniciatívu prevzali domáci, ktorí sa dostali do viacerých výborných príležitostí. Najskôr neuspeli Depetris a zdiaľky Hlohovský, v 66. min Depetrisova pätička tesne minula žrď a vzápätí sa potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Z protiútoku Seničania vyšachovali súperovu obranu a Kalabiška zakončil do prázdnej bránky.

Potom videl červenú kartu aj hosťujúci Pedro Leal. Ďalším strelám Hlohovského i Mazana chýbal k presnosti len kúsok. Trenčianska prevaha bola až do záverečného hvizdu neplodná, a preto si plný bodový zisk odviezla Senica.

ico

AS Trenčín - FK Senica 0:1 (0:0)

Gól: 66. Kalabiška, ŽK: 38. Godál, 38. S. Štefánik - 57. M. Ďurica, 64. Pedro Leal, ČK: 39. Báez za hodenie lopty do protihráča - 35. Jaroslav Diviš za kopnutie protihráča, 71. Pedro Leal po druhej ŽK, rozhodovali: Eperješi - Mókoš, Poláček, 2089 divákov

Trenčín: Volešák - Čögley (74. Malec), Godál, Kleščík, Holúbek - Báez - Mazan (75. V. Horváth), Salinas (89. Mondek), S. Štefánik, Hlohovský - Depetris

Senica: Bolek - Gorosito, Pillár, P. Pavlík, Pedro Leal - Strnad (46. Wijlaars) - Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Piroska, M. Ďurica (76. Šíma) - Kalabiška (87. J. Valenta)

Tréneri hodnotia:

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "V prvej časti zápasu sme sa akosi nedokázali dostať do tempa. Až pri hre v desiatich sme boli pohyblivejší a technickejší. Vypracovali sme si aj veľa dobrých príležitostí, ktoré sme však nepremieňali. Potom súper nečakane udrel a záver zápasu sme akosi prekoučovali, takže sme nedokázali streliť ani len remízový gól. Je to škoda, pretože sme chceli zdolať tohto súpera, mali sme na to aj dostatok možností, ale nevyšlo nám to."

Stanislav Griga (tréner Senice): "V prvej tridsaťminútovke sme určite boli lepším mužstvom a mali sme aj dobré šance. Záver prvého polčasu však bol veľmi hektický a sprevádzaný vylúčeniami, takže cez polčasovú prestávku sme sa snažili mužstvo upokojiť. V druhom polčase sme strácali príliš veľa lôpt a lepším mužstvom boli domáci. Podarilo sa nám však skórovať po brejku a záver stretnutia proti trenčianskemu tlaku sme už dokázali aj so šťastím ubrániť. Toto víťazstvo je pre nás veľmi cenné, pretože v Trenčíne sa vyhráva veľmi ťažko."

na zaciatok

V šlágri kola Slovan zdolal Žilinu

BRATISLAVA. Aktívnejšie začali slovanisti a brankár Krnáč musel v prvej dvadsaťminútovke trikrát zasahovať. Poradil si so strelami Bagayoka a Milinkoviča, ale najviac práce mal v 17. minúte, kedy na dvakrát zneškodnil prudkú strelu Guedeho smerujúcu do pravej hornej časti žilinskej bránky.

Vo výhodnej pozícii sa nepresadili ani Halenár a opäť ani Bagayoko. V 33. minúte ale udreli hostia. Mráz zahral rohový kop, lopta prišla až k neobsadenému Pichovi, ktorý pravačkou prekonal Putnockého. O dve minúty však bolo vyrovnané, Žofčákov krížny center našiel nabiehajúceho Halenára, ktorý poslal loptu do odkrytej ľavej časti bránky.

V 47. minúte v strede ihriska fauloval Kladrubského Majtán a po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko. To isté postihlo o deväť minút neskôr aj Dosoudila po faule na prenikajúceho Ceesaya. V 68. minúte spôsobil zmätok v žilinskej obrane usilovný Bagayoko, ale gól z toho nebol. O zisku bodov mal rozhodnúť v 80. minúte striedajúci Hartig, ale jeho strela trafila iba brvno bránky hostí. Napokon o víťazstve usilovnejšieho mužstva rozhodol v 88. minúte pohotovou strelou Halenár.

ico

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 (1:1)

Góly: 35., 88. Halenár - 33. Pich. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kladrubský, Dosoudil, Guede, Halenár - Majtán, Gergel, ČK: 56. Dosoudil - 47. Majtán, 2670 divákov.

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Táborský - Guede (86. Grendel) - Milinkovič (74. Kuzma), Kladrubský, Žofčák - Lačný (76. Hartig), Halenár

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Barčík (70. Deza), Pečovský, Gergel, Pich (61. Angelovič) - Majtán - Ceesay (83. Střihavka)

Tréneri hodnotia:

Vladimír Weiss, tréner Slovana: Som rád, že sme potvrdili vôľu po víťazstve. Bol som presvedčený, že v závere strelíme víťazný gól. Žilina hrala trocha defenzívne, my sme boli dobrí kombinačne a smerom dopredu. Musel som trochu zmeniť zostavu, lebo Šebo a Had mali zdravotné problémy."

Ľubomír Nosický, tréner Žiliny: Domáci vyhrali zaslúžene, boli sme trochu premotivovavní, v niektorých momentoch sme veľmi chceli, ale chýbala ľahkosť. Súper hral aktívnejšie, bol lepší kombinačne a vytvorili si aj viac šancí."

na zaciatok

ico

Tabuľka Corgoň ligy po sobotňajších zápasoch 14. kola:

1. FC Spartak Trnava 14 8 3 3 16:11 27

2. FK Senica 14 7 5 2 21:9 26

3. MŠK Žilina 14 7 4 3 19:13 25

4. ŠK Slovan Bratislava 14 7 4 3 20:15 25

5. MFK Ružomberok 14 6 5 3 20:11 23

6. FC ViOn Zlaté Moravce 14 6 5 3 15:12 23

7. Dukla Banská Bystrica 14 5 2 7 18:19 17

8. FC Nitra 14 3 7 4 14:15 16

9. AS Trenčín 14 3 5 6 14:19 14

10. MFK Košice 14 3 4 7 12:21 13

11. FC Tatran Prešov 14 2 4 8 7:18 10

12. DAC Dunajská Streda 14 3 0 11 8:21 9

na zaciatok

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dvojgólový Halenár zariadil v šlágri triumf Slovana nad Žilinou