Pomsta za kritiku? Donald Trump sa po vypadnutí Američaniek z MS posmieval hviezde tímu

Sklamaná Megan Rapinoeová na MS vo futbale žien 2023.
Sklamaná Megan Rapinoeová na MS vo futbale žien 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. aug 2023 o 16:28

Američanky premiérovo v histórii nezískajú na MS medailu.

BRATISLAVA. Bývalý prezident Spojených štátov Donald Trump sa vysmieval futbalistke Megan Rapinoeovej po tom, ako Američanky v nedeľňajšom osemfinále MS vo futbale žien 2023 v Austrálii a na Novom Zélande nestačili na Švédky a vypadli po penaltovom rozstrele.

Ako pripomenul web insidethegames.biz, práve 38-ročná hráčka v minulosti kritizovala niekdajšieho šéfa Bieleho domu.

Rapinoeová nepremenila penaltu

Rapinoeová nepremenila vo štvrtej sérii rozstrelu svoj pokus a hoci jej nepresná strela ponad brvno bezprostredne neznamenala vypadnutie, keďže po nej neuspeli ešte ďalšie dve zámorské hráčky, Američanky napokon po siedmich sériách smútili, keďže Švédky v lotérii zvíťazili 5:4.

Pre Rapinoeovú to bol trpký koniec na svetových šampionátoch, z ktorých má dve zlaté medaily z rokov 2015 a 2019.

"Šokujúca a úplne neočakávaná prehra amerického ženského futbalového tímu so Švédskom je plne symbolická pre to, čo sa deje s naším kedysi veľkým národom pod vedením pokriveného Joea Bidena. Mnohé z našich hráčok boli voči Amerike otvorene nepriateľské.

Žiadna iná krajina sa nesprávala takýmto spôsobom, ba ani sa k tomu nepriblížila. Pekná strela Megan, USA idú do pekla! Urobme znova Ameriku skvelou,“ napísal Trump na platforme Truth Social, ktorú sám založil.

Patrí medzi odporcov Trumpa

Exprezident USA pravdepodobne nevie Rapinoeovej zabudnúť jej vyhlásenie z roku 2019, keď bol Trump pri moci, že si už nikdy nedá ruku na srdce a nebude spievať národnú hymnu.

Americké družstvo sa premiérovo v histórii neprebojovalo do semifinále MS a prvýkrát nezískajú medailu, pričom Rapinoeová prehru so Švédkami označila ako "chorý vtip" a "čiernu komédiu".

Rapinoeová, ktorá je otvorenou zástankyňou práv LGBT komunity a rodovej rovnosti, bola od roku 2016 medzi prvými známymi športovcami, ktorí si pri hymne pokľakli.

V spomenutom roku 2019 taktiež pobúrila Trumpa, keď vyhlásila, že keď Američanky vyhrajú MS, odmietne návštevu Bieleho domu.

Futbalistka vtedy na adresu Trumpa poznamenala: "Myslím si, že sa snaží rozdeľovať, aby mohol dobývať, a nie spájať, aby sme my všetci zvíťazili.“

Nachádzate sa tu:
Domov