Dominik Krok si zavaril. Porušil životosprávu a vážne sa zranil

Dominik Krok doplatil na porušenie životosprávy úrazom.
Dominik Krok doplatil na porušenie životosprávy úrazom. (Autor: TASR)
Ján Leško|25. apr 2019 o 12:49

Už je jasné, že bude musieť ísť na operáciu poškodenej tváre.

PREŠOV. Slovnaft Handball Extraliga štartuje semifinálovú fázu play-off.

Obhajca majstrovského titulu Tatran Prešov sa však bude musieť zaobísť bez Dominika Kroka.

Budú to riešiť v rámci interných pravidiel

Zachytili sme informáciu o nie ľahkom úraze a hospitalizácii tohto hádzanára.

„Pravdou je, že Dominik Krok má zdravotný problém. Privodil si úraz, avšak mimo hádzanárskych aktivít. Počas veľkonočných sviatkov, keď naši hráči mali voľno, porušil životosprávu,“ potvrdil generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

„Momentálne ešte čakám na informáciu, či operácia tváre, ktorú si vraj dosť vážne poškodil, bude potrebná, alebo nie. Rozhodne ale na súpiske Prešova v sobotňajšom zápase proti Novým Zámkom figurovať nebude. Úrazom nášho hráča spôsobeným v súvislosti s porušením životosprávy sme v klube znepokojení. Samozrejme, následne to budeme riešiť v rámci interných pravidiel Tatrana Prešov,“ dodal vo štvrtok predpoludním na túto tému Benický.

Popoludní už bolo jasné, že hráča operácia neminie. Následne Tatran Prešov vydal aj stanovisko klubu k zraneniu Dominika Kroka:

„Počas Veľkonočných sviatkov si hráč Tatrana Prešov Dominik Krok privodil úraz, ktorý vyplýval z porušenia životosprávy, čo je pre klub neakceptovateľné. Každý hráč je profesionál a reprezentuje nielen seba, ale aj klub a to nielen na palubovke, ale aj mimo nej. Situáciu preto budeme riešiť s ohľadom na naše interné pravidlá. Čo je pre nás najhoršie, vyšetrenia potvrdili, že úraz si vyžiada operáciu, ktorá hráča vyradí na neurčitý čas a predbežne nezasiahne do play-off. Tatran Prešov túto tému nebude ďalej komentovať, keďže nás čaká záverečná, veľmi podstatná fáza sezóny, v ktorej sa potrebujeme sústrediť na obhajobu majstrovského titulu, preto všetka koncentrácia bude plne sústredená na tento cieľ.“

O finále zabojujú proti Novým Zámkom

Tatran, ktorý je po nadstavbe prvý v tabuľke, otvorí sériu o postup do finále so štvrtými Novými Zámkami v sobotu o 18. hodine v domovskej TATRAN handball arene.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Považská Bystrica a Šaľa.

Semifinále sa hrá na tri výhry.

Prešov mieri za pätnástym majstrovským titulom v samostatnej ére Slovenska a rolu suveréna slovenskej hádzanej hodlá potvrdiť aj v tomto ročníku SHE.

„Po poslednom kole nadstavbovej časti v Topoľčanoch dostalo mužstvo pár dní voľna. Následne tréner Slavko Goluža naordinoval tímu dvojfázovú prípravu zameranú na kondičnú i hernú stránku. V tom čase sme nesiahli po nejakom prípravnom stretnutí s iným klubom, ale radšej zvolili modelový zápas medzi sebou v našej hale,“ informoval Benický.

„Zameraný bol predovšetkým na výbušnosť, rýchle prechody z obrany do útoku. Teda našiel sa čas pilovať aj prvky, na ktoré počas sezóny toľko priestoru tréner nemá. Vtedy je potrebné upriamiť sa viac v tréningovom procese i samotných zápasoch na taktiku. Pochopiteľne čas pred štartom play-off využili niektorí naši hráči i na vystrábenie sa z predošlých väčších či menších zdravotných problémov. V poriadku sú už Leon Vučko, Tomáš Číp, Martin Straňovský i Tomáš Rečičár. Z tohto pohľadu nám súťažná pauza prišla vhod.“

Zakopnutie v play-off nepripúšťajú

Semifinálovým súperom obhajcu titulu je Štart Nové Zámky. Tatran je však jasným favoritom série.

„V prvom rade musím aj s ohľadom na dlhšiu súťažnú pauzu povedať, že hlad po hádzanej v mužstve zjavne cítiť,“ tvrdil M. Benický.

„Na druhej strane však chlapcov upozorňujeme, aby sa po určitej pauze čím skôr nahriali na zápasovú teplotu. Pravda, sme vysokým favoritom, Nové Zámky ale rozhodne ani v najmenšom detaile nepodceňujeme. Sila kádra, či výsledky predošlých vzájomných duelov hovoria jednoznačne v náš prospech. Hlavne v závere nadstavbovej časti, keď sme v predposlednom kole vyhrali o pätnásť gólov v Považskej Bystrici a následne o štrnásť v Topoľčanoch, sme ukázali svoje kvality. V takomto trende hodláme pokračovať aj v semifinálových zápasoch a pôjdeme si nekompromisne za svojim cieľom. Netajíme, že rozhodnúť o postupe do finále mienime v najkratšom možnom čase, teda v troch víťazných stretnutiach. Nejaké prípadné zakopnutie si v žiadnom prípade nepripúšťame.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dominik Krok si zavaril. Porušil životosprávu a vážne sa zranil