Dlho som nevidel taký silný tím ako Argentína, vraví tréner Paraguaja

Futbalisti Argentíny postúpili do finále Copa América po vysokom víťazstve nad Paraguajom.
Futbalisti Argentíny postúpili do finále Copa América po vysokom víťazstve nad Paraguajom. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. júl 2015 o 11:46

Titul na juhoamerickom šampionáte môžu získať po 22 rokoch. Futbalisti Argentíny nastúpia vo finále Copa América proti Čile.

SANTIAGO. Tohtoročná edícia juhoamerického futbalového šampionátu Copa América sa skončí buď premiérovým celkovým triumfom domáceho Čile alebo pätnástym ziskom titulu v podaní hráčov Argentíny.

Druhý menovaný národný tím čaká na zisk veľkej trofeje už dvadsaťdva rokov. Zatiaľ naposledy uspel na Copa América v roku 1993.

Pokiaľ Argentínčania v sobotu vyhrajú nad Čiľanmi, vyrovnajú sa v historickej tabuľke prvenstiev na majstrovstvách Južnej Ameriky vedúcemu Uruguaju.

Finálové stretnutie sa odohrá na Estadiu Nacional v čílskej metropole Santiago od 22.00 h SELČ.

Promo video pred finále Copa América.

Zverenci Gerarda Martina sa do finále dostali vďaka vysokému víťazstvu 6:1 nad Paraguajom. Päťdesiatpäťročný Argentínčan na lavičke Paraguaja Ramón Díaz je presvedčený, že ak jeho krajania zopakujú výkon, vo finále zdolajú aj Čile.

"Keď budú hrať takým spôsobom, ich súper nemá žiadnu šancu. Vzhľadom na ich kvalitu a čas, čo už spolu strávili, výsledok by mal byť v prospech Argentínčanov. Majú najlepší tím na svete," vravel Díaz pre ca2015.com.

"So všetkou úctou k Čile, Argentína bola v druhej polovici šampionátu lepšia než ktokoľvek iný. Realita sa ukáže až v sobotu, ale už dlho som nevidel také silné družstvo ako súčasnú Argentínu."

V novembri minulého kalendárneho roka Argentína v medzištátnom prípravnom dueli nestačili na Portugalsko. Odvtedy neprehrala.

aptopix_chile_soccer_copa_america_argent_r3938_res.jpeg

Argentínčania majú silný tím na čele s Lionelom Messim. FOTO - SITA/AP.

"Ide o nesmierne nebezpečného oponenta so skvelými futbalistami. Aby ste vyhrali, musíte predviesť perfektný výkon a stále mať ešte aj trochu šťastia," hovorí kouč Portugalska Fernando Santos.

"Nesmiete sa zamerať len na Lionela Messiho, lebo z tohto vzniknú problémy. Vždy nájde spôsob, ako sa uvoľniť. Odporúčam zónové bránenie," dodáva.

Rovnaký názor má aj čilský brankár Claudio Bravo. So spoluhráčmi v semifinále zdolali Peru tesne 2:1. "Nie je jednoduché nesústrediť sa iba naňho, keď vidíte, čo všetko už dokázal v aktívnej kariére," vraví.

"Musíme spolupracovať a ako kolektív zastaviť všetkých súperov na trávniku vrátane Messiho. Javier Mascherano je tiež veľmi dôležitý, predstavenie Argentíny sa však neodvíja len od nich dvoch. Rešpektujeme všetky reprezentácie, no zároveň sa nebojíme nikoho."

"Z neúspešného finále minuloročných majstrovstiev sveta s Nemeckom máme ešte stále trpký pocit. Prvé miesto na Copa América by nám dodalo obrovskú radosť," priznáva pre ca2015.com útočník Sergio Agüero.

"Prišli sme sem triumfovať a teraz sa nachádzame iba jeden krok od tohto cieľa. Čaká na nás ťažký zápas. Pokúsime sa nadviazať na doterajšie vystúpenia. Máme šancu urobiť šťastnými seba aj verejnosť," pokračuje.

"Obsadenie finále odzrkadľuje vývoj turnaja, Čile patrí k najlepším mužstvám. Má pred sebou veľkú výzvu - po Uruguaji zdolať tiež Argentínu," uzavrel s 26 gólmi v drese Manchestru City najlepší strelec uplynulého ročníka najvyššej anglickej súťaže Premier League.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Dlho som nevidel taký silný tím ako Argentína, vraví tréner Paraguaja