Smutná správa ho šokovala. Pápež spomína na stretnutia s Maradonom

Diego Maradona a pápež František v roku 2014.
Diego Maradona a pápež František v roku 2014. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. nov 2020 o 09:41

Pápež sa modlí za zosnulú futbalovú legendu.

RÍM. Smrť legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu šokovala aj hlavu katolíckej cirkvi.

Vatikán oznámil, že pápež František sa za zosnulú legendu svetového futbalu a svojho krajana modlí a s láskou spomína na spoločné stretnutia.

"S láskou spomína na chvíle, keď sa v minulosti s Diegom Maradonom niekoľkokrát videli.

Myslí na neho v modlitbách podobne ako tomu bolo v minulých rokoch, keď sa zaujímal o jeho zdravotný stav," vyhlásil hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

Aj Vatikánske správy si vo štvrtok pripomenuli jedného z najlepších futbalistov histórie.

Venovali mu niekoľko minút a označili ho za futbalového básnika, hráča s mimoriadnymi schopnosťami, ale aj krehkého človeka. Ani vo Vatikáne nezabudli dodať, že Maradonov život bol v istom okamihu ponorený do "drogového moru".

Pápež, ktorý je vášnivým fanúšikom najmä argentínskeho tímu San Lorenzo, sa stretol s Maradonom vo Vatikáne v roku 2014 počas špeciálnej audiencie v súvislosti s charitatívnym zápasovým futbalom.

Pri tejto príležitosti mu Maradona odovzdal futbalový dres s číslom 10 a menom "Francisco" a vlastným podpisom. Obaja sa stretli znova v roku 2015.

František nebol vo svojej vlasti od roku 2013, keď odletel z Buenos Aires do Ríma na konkláve a to ho zvolilo za nového pápeža.

Maradona zomrel v stredu vo veku 60 rokov. Potvrdil to hovorca jeho rodiny. Podľa argentínskych médií bolo príčinou úmrtia zlyhanie srdca, presné okolnosti určí až pitva. Mala by sa uskutočniť ešte v priebehu stredy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Smutná správa ho šokovala. Pápež spomína na stretnutia s Maradonom