Davis Cup: Zápas v Poľsku otvoria Kližan a Przysiezny

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
TASR|17. sep 2015 o 13:22

Slovenských tenistov čaká baráž o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára.

GDYŇA. Poľská tenisová dvojka Michal Przysiezny a slovenská jednotka Martin Kližan nastúpia v piatok o 15.00 v Gdyni proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára.

V druhom singli si na tvrdom povrchu Acrylic v Gdyňa aréne zmerajú sily Jerzy Janowicz a Norbert Gombos. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 13.00 by sa v poľských farbách mali objaviť Marcin Matkowski s Lukaszom Kubotom. Slovenský kapitán Miloslav Mečíř predbežne nominoval pár Igor Zelenay, Andrej Martin.

Mečíř: Bod za deň bude stačiť

Nedeľňajší program otvorí o 12.00 h duel tímových jednotiek Janowicza s Kližanom, v záverečnom singli by sa mali predstaviť Przysiezny s Gombosom.

"Bude to pre oba tímy veľmi dôležitý a predpokladám, že aj vyrovnaný zápas. Možno sa o víťazovi rozhodne až v záverečnej nedeľňajšej dvojhre," povedal slovenský kapitán Mečíř na tlačovej konferencii po štvrtkovom žrebe.

"My by sme sa chceli držať pravidla - čo deň, to získaný bod. To bude na víťazstvo stačiť," citoval Mečířa portál polski-tenis.pl.

Doplnil ho Gombos: "Sme všetci dobre pripravení a vo forme. Verím, že vyhráme, aj keď to samozrejme nebude vôbec ľahké."

Poliaci si veria: Sme favoriti

Najlepší poľský singlista Janowicz verí, že do svetovej skupiny sa pozrú Poliaci. "Prišli sme už tak ďaleko, že je potrebné urobiť ešte ten posledný, historický krôčik. Budeme hrať s plným nasadením," vravel Janowicz.

Na úvod sa v piatok proti Kližanoví postaví Przysiezny:. "Sme favoritmi, pretože máme na tento rýchly povrch dobrých hráčov. Aj keď, samozrejme, Slováci majú v Davis Cupe lepšie výsledky i tradíciu."

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas, v tom úvodnom uspeli Slováci v septembri 1996 na koberci v Trnave 4:1.

Mečířovci v júli zvíťazili v dueli 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu nad Rumunskom 3:2. Po druhý raz za sebou tak budú bojovať o návrat medzi najlepšiu svetovú šestnástku. Vlani v baráži prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5. Vo svetovej skupine hrali naposledy v roku 2006.

Poliaci ešte nikdy nehrali vo svetovej skupine prestížnej súťaže a iba druhýkrát v histórii sa prebojovali do baráže o elitu. V najlepšej stovke svetového rebríčka majú aktuálne jediného hráča - Janowicza (61.). V deblovom rebríčku patrí k špičke Matkowski, aktuálne 9. na svete.

Žreb

Poľsko - Slovensko

piatok: 15.00 Michal Przysiezny - Martin Kližan, Jerzy Janowicz - Norbert Gombos

sobota: 13.00 Marcin Matkowski, Lukasz Kubot - Igor Zelenay, Andrej Martin

nedeľa: 12.00 Janowicz - Kližan, Przysiezny - Gombos

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup: Zápas v Poľsku otvoria Kližan a Przysiezny