V drese prekvapenia ligy sa mu darí. Teraz ho získal Slovan Bratislava

David Hrnčár (v strede) v drese FC Vion Zlaté Moravce
David Hrnčár (v strede) v drese FC Vion Zlaté Moravce (Autor: Jakub Kotian - TASR)
TASR|14. jan 2021 o 18:24

V Zlatých Moravciach predvádza kvalitné výkony.

BRATISLAVA. Futbalový klub Slovan Bratislava sa dohodol na 3,5-ročnej zmluve s odchovancom Davidom Hrnčárom.

Dvadsaťtriročný krídelník pribudne do kádra úradujúceho fortunaligového šampióna v lete, prebiehajúcu sezónu ešte dohrá na hosťovaní vo svojom doterajšom pôsobisku ViOn Zlaté Moravce.

Slovan prišiel s ponukou, o ktorej sníval

"David obdržal veľa ponúk a mohol podpísať zmluvu v akomkoľvek klube. My sme s ním boli v kontakte posledné mesiace a vyjadrili sme jasný záujem získať ho do Slovana Bratislava. Som nesmierne rád, že sa rozhodol spojiť svoju budúcnosť práve s nami.

Sledovali sme jeho progres, urobil veľký pokrok a výrazne sa posunul. David povedal, že jeho snom je hrať za Slovan, a my sme prišli s ponukou, o ktorej sníval," povedal pre klubový web generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Jeden z najproduktívnejších hráčov prebiehajúcej ligovej sezóny vzbudil záujem viacerých slovenských i zahraničných klubov.

Hrnčár dominuje v štatistike asistencií

"Dostane priestor a bude na ňom, ako sa pobije o svoje miesto. Všetko bude v jeho rukách. Chceme to najlepšie pre Davida a v aktuálnej situácii, keď máme veľa krídelníkov, je aj preňho vhodné, aby dokončil už oficiálne hosťovanie v Zlatých Moravciach. V lete sa pripojí k nám a zabojuje o svoje miesto," vysvetlil Kmotrík ml.

Hrnčár pôsobí v Zlatých Moravciach od jari 2020. V prebiehajúcom ročníku má bilanciu 5 gólov a 7 asistencií.

Spolu s Dávidom Holmanom je štvrtý najproduktívnejší hráč súťaže a dominuje v štatistike gólových asistencií. Je synom Norberta Hrnčára, ktorý má za sebou úspešnú hráčsku kariéru v Slovane.

FOTO: Počkajte, kým sa príspevok načíta

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V drese prekvapenia ligy sa mu darí. Teraz ho získal Slovan Bratislava