DAC začal zimnú prípravu nenápadne bez veľkých mien

TASR|8. jan 2003 o 17:20

Dunajská Streda 8. januára (TASR) - Hoci futbalisti DAC začínajú prípravu na jarnú sezónu II. ligy oficiálne až v pondelok, kmeňoví hráči sa zišli s ...

Dunajská Streda 8. januára (TASR) - Hoci futbalisti DAC začínajú prípravu na jarnú sezónu II. ligy oficiálne až v pondelok, kmeňoví hráči sa zišli s realizačným tímom v utorok a v stredu popoludní už aj s možnými posilami vybehli na tréning. Prevratné zmeny od jesene nenastali, Tibor Czaban zostal trénerom, zmluvu má do konca júna, v príprave brankárov mu pomáha Lorant Majthényi.

Podľa generálneho sekretára klubu Zoltána Csóku pravdepodobne sa budú musieť rozlúčiť s oporou, stopérom Vladimírom Veselým, ktorý rokuje s Púchovom aj Banskou Bystricou. Z hosťujúcich hráčov sa vrátili do materského klubu Svoboda do Trenčína, Lupták do Kysuckého Lieskovca, Kováč do Púchova, Šimček a Goljan do Žiliny. Posledných troch hráčov chce klub v každom prípade udržať. Miroslav Kozák zo Žiliny, ktorý sa v závere jesene dostal do vynikajúcej formy začal prípravu s mužstvom. Na skusy prišli stredopoliar Dávid Lipnický a stopér Miroslav Guza z Veľkých Levárov a do prípravy sa má koncom týždňa zapojiť brankár Norbert Belan z Michaloviec, lebo dlhoročný brankár DAC Peter Šanta bude ešte zo zranenia laborovať najmenej do mája. Hoci postavenie mužstva v tabuľke nie je práve najlepšie, o zostupe sa na Žitnom ostrove nehovorí, skôr o budovaní perspektívneho celku, ktorý by prinavrátil klubu zašlú slávu.

V príprave pokračujú doma, od 17.-25. januára tradične absolvujú pobyt v Dolnom Kubíne, kde zohrajú štyri prípravné zápasy a po návrate 28. januára sa stretnú doma s Interom Bratislava a následne absolvujú 14 ďalších stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»DAC začal zimnú prípravu nenápadne bez veľkých mien