Kto neriskuje, nevyhrá, tvrdí tréner Žiliny. Bol však spokojný aj s bodom

Ion Nicolaescu (vpravo) a Adam Kopas.
Ion Nicolaescu (vpravo) a Adam Kopas. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|21. feb 2021 o 20:50

Hostí podržal brankár Petráš.

DUNAJSKÁ STREDA. Obaja túžili vyhrať. Dunajská Streda sa chcela vrátiť na víťaznú cestu, Žilina chcela potvrdiť dobrú formu.

V šlágri 20. kola najvyššej futbalovej súťaže sa napokon zrodila remíza 1:1, ale stretnutie sa muselo páčiť fanúšikom oboch tímov aj nezainteresovaným divákom. Tí samozrejme stále môžu sledovať dianie len cez televíznu obrazovku.

Dlhá minúta ticha

Ešte pred rokom bývalo v Dunajskej Strede v zápasové dni rušno. Fanúšikovia sa zhromažďovali pred štadiónom, kupovali si suveníry, tešili sa na futbalový zážitok.

V súčasnosti je to nepredstaviteľné. Hodinu pred výkopom sa prechádzali pri MOL Aréne traja skalní priaznivci so žlto-modrou parochňou na hlave. Domáci tím vítal pri rozcvičke žlto-modrý dym z dymovnice spoza štadióna.

Ináč na štadióne panovalo ticho. Chorály púšťali len z ampliónov a v blízkosti húkala sanitka.

Tvrdú realitu pandémie pripomenul aj dlhý príhovor domáceho spíkra pred minútou ticha. Prítomní si uctili pamiatku bývalého hráča a trénera Dušana Meniara, bývalého brankára a spoluautora dvoch kníh o dunajskostredskom futbale Alexandra Brányika ako aj všetkých fanúšikov, ktorí podľahli covidu-19.

Tribúny sú stále prázdne a niektorí sa na ne už nikdy nevrátia.

Bez Kalmára

Dunajská Streda sa musela v zápase so Žilinou zaobísť bez svojho kapitána Zsolta Kalmára. Maďarský reprezentant utrpel menšie svalové zranenie ešte pred týždňom v Trenčíne. V jednom momente sa chytil za zadné stehno, trošku pokrivkával, ale stretnutie dohral.

„V zápale boja nevnímal, že je zranený. V strede týždňa však už hlásil trénerovi, že nebude môcť hrať,“ povedal po stretnutí András Schäfer.

„Najviac nám asi chýbal v ofenzíve,“ dodal.

V strede poľa domácich chýbal aj vykartovaný Andrija Balič.

Tréner Bernd Storck však nechcel hovoriť o tých, čo nehrali. „Hovorme o tých, ktorí boli na ihrisku. Odviedli dobrú robotu,“ tvrdil tréner Dunajskostredčanov.

Mal dojem, že proti Žiline bola v jeho mužstve väčšia rovnováha medzi obrannou a útočnou činnosťou, ako pred týždňom v Trenčíne.

„Kreativita a fantastické technické riešenia sú veľmi fajn, ale musíme sa naučiť hrať aj keď nemáme loptu,“ zdôraznil nemecký kouč.

Gól po 435 minútach

DAC chcel oplatiť Žiline prvú jesennú prehru. Mohol sa spoliehať aj na to, že Žilina v novej MOL Aréne zatiaľ získala len dva body, navyše od apríla 2018 tu ani neskórovala.

Zdalo sa, že tradícia bude pokračovať: v 10. minúte využili domáci zaváhanie hosťujúcej obrany. Isaac Christie-Davis výborne vysunul Iona Nicolaescua a ten strelou do protipohybu brankárovi poslal DAC do vedenia. Ďalšie šance domácich však zostali nevyužité.

„Od tridsiatej minúty som už mal dojem, že vyzeráme dobre, sme dynamickí, možno chýbala lepšia finálna fáza,“ priznal po stretnutí tréner Žiliny Pavol Staňo.

Jeho tím na začiatku druhého polčasu vyrovnal: striedajúci Martin Rusnák vyhral súboj s Danylom Beskorovainyim, a jeho center poslal do siete zblízka Taofiq Jibril.

Žilina skórovala v MOL Aréne po 435 minútach.

Keď má zápas šťavu

Najaktívnejším hráčom na ihrisku bol chorvátsky krídelník domácich, Marko Divkovič. Niekoľkokrát ho vychytal Samuel Petráš, pri jeho najväčšej šanci zastavilo loptu brvno.

„Mohli sme z toho zápasu vyťažiť viac, v druhom polčase sme mali hru viac pod kontrolou,“ uviedol 21-ročný brankár Žiliny.

Tréner hostí bol s bodom spokojný. Hoci v niektorých momentoch Dunajská Streda mohla potrestať príliš riskantnú hru Žilinčanov, Pavol Staňo to bral s nadhľadom.

„Teším sa, keď má zápas šťavu. Nám neprináleží brániť a čakať. Chceme hrať pre diváka, agresívne. Kto neriskuje, nevyhrá,“ vyhlásil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kto neriskuje, nevyhrá, tvrdí tréner Žiliny. Bol však spokojný aj s bodom