DAC stratil ďalšie body, ešte pred duelom prišiel o najlepšieho hráča

Andras Schäfer (vľavo) a Anang Benson.
Andras Schäfer (vľavo) a Anang Benson. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. feb 2021 o 17:38

Dunajská Streda stráca na vedúci Slovan už sedem bodov.

Fortuna liga - 20. kolo

Dunajská Streda - Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 10. Nicolaesu - 47. Jibril

Rozhodovali: Smolák - Bednár, Poláček, bez kariet, bez divákov

Dunajská Streda: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Beskorovajnij - Schäfer, Christie-Davis, Nebyla (72. Andzouana) - Divkovič, Nicolaescu (72. Taiwo), Ramirez

Žilina: Petráš - Anang, Kopas, Kiwior, Javorček - Fazlagič, Bičachčjan (75. Bernát), Gono (75. Slebodník) - Jibril (82. Kaprálik), Kurminowski (46. Ďuriš), Iľko (46. Rusnák)

DUNAJSKÁ STREDA. V nedeľnom zápase 20. kola futbalovej Fortuna ligy remizovala domáca Dunajská Streda s MŠK Žilina 1:1.

DAC z druhého miesta tabuľky stráca na lídra a obhajcu Slovan Bratislava sedem bodov a pred treťou Žilinou má náskok sedem bodov.

Dunajskej Strede chýbali dvaja hráči

Už pred zápasom prišiel pre domácich menší šok, keďže ich najlepší hráč a strelec Zsolt Kalmár chýbal pre zranenie.

Tréner Bernd Storck takisto nemohol počítať s chorvátskym legionárom Andrijom Baličom, ktorý dostal stopku za 5 žltých kariet.

Úvodný gól prišiel už v 10. minúte, Christie-Davies perfektne vysunul Nicolaescua, ktorý sa pred Petrášom nezľakol a poslal loptu do siete - 1:0. O dve minúty mohol zvýšiť Ramirez, ale strelu z hranice pokutového územia Petráš parádne vyrazil.

Napriek inkasovanému gólu sa Žilina nevzdávala, podnikala nebezpečné útoky a chcela vyrovnať. Posledných 15 minút prvého polčasu patrilo Žilinčanom, držali loptu viac na kopačkách, ale do šance sa nedostali.

Žiline sa zmena vyplatila

Tréner hostí Pavol Staňo zareagoval na vývoj zápasu, cez prestávku urobil dvojité striedanie. Zmena sa vyplatila, v 47. minúte Rusnák získal loptu na pravej strane a centrovanú loptu poslal Jibril do protipohybu brankára - 1:1.

Po vyrovnávajúcom góle sa obe mužstvá vrhli do útoku, obojstranne sa hral útočný futbal.

V 74. minúte zahrozil Ramirez, strelu z 11-tich metrov Petráš bezpečne chytil. V 77. minúte sa dostal do obrovskej šance Divkovič, ale jeho strelu z blízka Petráš nohou vykryl.

V 84. minúte bol blízko ku gólu Kopas, ktorý po priamom kope prestrelil múr a Jedlička musel loptu vyraziť na roh.

V 87. minúte mohol definitívne rozhodnúť Divkovič, no strelou z hranice pokutového územia trafil hornú tyč a šláger 20. kola sa skončila remízou.

Tabuľku Fortuna ligy

si môžete pozrieť na tomto odkaze >>>

Hlasy po zápase

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: "Dnes sme videli iný tým, ako pred týždňom v Trenčíne. Súperovi sme ponechali málo priestoru, lepšie sme hrali medzi obranou a útokom. Podarilo sa nám streliť úvodný gól.

Na druhý gól nám ale chýbala agresivita v pokutovom území. Na začiatku druhého polčasu po našej chybe súper vyrovnal. Po chybách dostávame góly, tak to bolo aj dnes. V druhom polčase obe mužstvá chceli vyhrať, bol to otvorený zápas.

Najbližšie ku gólu bol Divkovič, škoda, že lopta išla von a nie dnu. V hre nájdeme veľa pozitív, ako bojovnosť. Pred nami je už najbližší zápas proti Michalovciam, chceme vyhrať."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili s istým zámerom, cieľom. Po prvom góle sme však museli niečo zmeniť. Od 30 minúty sme vošli dobre do zápasu.

Cítili sme, že vyzeráme lepšie a môžeme so zápasom niečo robiť. Do druhého polčasu sme išli so zmenou. Chýbala nám trošku finálna fáza, ale celkový obraz hry bol v poriadku.

Treba uznať, že aj súper mal dosť šancí, aby zápas zvrátil na svoju stranu. S bodom som momentálne spokojný. Za výkon som chlapcom poďakoval, odviedli dobrú robotu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC stratil ďalšie body, ešte pred duelom prišiel o najlepšieho hráča