Po páde mal hrozivé zranenia. Evenepoel plánuje štartovať na Giro d'Italia

Remco Evenepoel po páde v cyklistických pretekoch Okolo Lombardska 2020.
Remco Evenepoel po páde v cyklistických pretekoch Okolo Lombardska 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. feb 2021 o 17:20

Kedy bude vo forme vie na deň presne.

BRUSEL. Belgický cyklista Remco Evenepoel plánuje plnohodnotný návrat do súťažného kolotoča v máji na pretekoch Giro d'Italia. Povedal to v rozhovore pre periodikum Dernier Heure-Les Sports.

Evenepoel sa vrátil do tréningového procesu po pol roku. Strieborný medailista z časovky na MS 2019 v Anglicku sa liečil zo zranení, ktoré utrpel po ťažkom páde v auguste na pretekoch Okolo Lombardska.

Dvadsaťjedenročný Belgičan na talianskej klasike v prudkom klesaní nezvládol zákrutu, narazil do nízkeho múru na moste a prepadol dolu. Vyšetrenia ukázali, že utrpel viacero zranení vrátane zlomeniny panvy a podliatiny pravého pľúcneho laloka.

"Som skutočne veľmi šťastný, že môžem opäť nasadnúť na bicykel a znovu jazdiť. Môj plán je štartovať na Giro d'Italia. Kedy budem späť vo forme? 8. mája," myslí si Evenepoel.

Mladý Belgičan na seba upozornil už počas svojej prvej profesionálnej sezóny, keď si pripísal aj triumf na Clasica San Sebastian. Odborníci ho považujú za jeden z najväčších talentov súčasnej svetovej cyklistiky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Po páde mal hrozivé zranenia. Evenepoel plánuje štartovať na Giro d'Italia