Mal zlomeninu panvy a poškodenie pľúc. Evenepoel opäť začal trénovať

Remco Evenepoel.
Remco Evenepoel. (Autor: AP/Fabio Ferrari - LaPresse)
SITA|8. feb 2021 o 17:40

Zranenia utrpel pri pretekoch Okolo Lombardska.

BRUSEL. Hviezdny belgický cyklista Remco Evenepoel po viac ako piatich mesiacoch od hrozivého pádu na pretekoch Okolo Lombardska v Taliansku môže opäť trénovať.

Jazdec tímu Deceuninck-QuickStep pri spomenutom augustovom páde utrpel zlomeninu panvy a poškodenie utrpel aj v oblasti pľúc. Aktuálne 21-ročný mladík v pondelok podstúpil detailné lekárske vyšetrenia a ich výsledky mu dali zelenú, aby mohol opäť vysadnúť na bicykel.

"Počas procesu liečby Remca sa u neho striedali svetlé obdobia s horšími. V úvode šlo všetko rýchlo, no potom sa to spomalilo," vyhlásil tímový lekár Phil Jansen a doplnil: "Aj naďalej však budeme postupovať mimoriadne opatrne a pred sebou máme ešte dlhú cestu, aby sa mohol opäť postaviť na štart. Kráčame však správnym smerom."

Evenepoel na spomenutom podujatí v Taliansku spadol pri zjazde a po náraze do okraja mosta prepadol do strže. Nasledoval jeho transport do vlasti a dlhá liečba. Napriek mladému veku už má Belgičan na svojom konte striebro z časovky jednotlivcov na MS 2019 v Anglicku.

"Som veľmi rád, že sa môžem vrátiť späť na bicykel a znova jazdiť. Teraz však nemôžeme nič unáhliť, je nutné postupovať krok za krokom. Podľa toho, ako my to pôde, zaradíme do môjho programu aj preteky. Hlavné je však dať sa úplne dokopy," povedal Remco Evenepoel.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mal zlomeninu panvy a poškodenie pľúc. Evenepoel opäť začal trénovať