Sagan či Cavendish sa mohli len prizerať, o víťazstvo nebojovali

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|5. apr 2022 o 16:30 (aktualizované 5. apr 2022 o 21:23)

Z víťazstva sa tešil bývalý majster sveta.

Circuit Sarthe 2022

1. etapa (Mamers - Mamers, 192,3 km):

1.

Mads Pedersen

Dánsko

Trek - Segafredo

4:32:04 h

2.

Benoit Cosnefroy

Francúzsko

AG2R Citroën

+ 0 s

3.

Axel Zingle

Francúzsko

Cofidis

+ 0 s

4.

Kevin Vauquelin

Francúzsko

Arkéa Samsic

+ 0 s

5.

Filippo Ganna

Taliansko

Ineos Grenadiers

+ 0 s

6.

Luke Plapp

Austrália

Ineos Grenadiers

+ 0 s

61

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 49 s

MAMERS. Víťazom prvej etapy cyklistických pretekov Circuit Sarthe sa stal Dán Mads Pedersen. Dosiahol 21. víťazstvo v profesionálnej kariére a keďže ďalšie tri etapy budú rovinaté, spravil aj dôležitý krok k celkovému triumfu.

Etapa merala viac ako 192 kilometrov. Na zvlnenej trati boli tri stúpania prvej kategórie, ale pretekári ich v chladnom počasí zdolali ešte v prvej polovici trasy.

K zaujímavému útoku prišlo 60 kilometrov pred páskou, keď sa pelotónu vzdialilo niekoľko známych mien. Náskok si vypracovala skupina, v ktorej boli Filippo Ganna, Thibaut Pinot a tiež majster sveta z roku 2019 Pedersen.

Pelotón mal situáciu dlho pod kontrolou, strácal 30-40 sekúnd, no v závere sa akoby nenašlo dostatok tímov, ktoré by sťahovali vedúcu skupinu.

Pred nájazdom do posledného okruhu (16 km pred cieľom) strata pelotónu narástla nad hranicu jednej minúty a toto manko už nedokázal zmazať.

O víťazstvo tak nebojovali Mark Cavendish, Elia Viviani či Peter Sagan, ktorému profil etapy mohol sedieť. Napokon došiel žilinský rodák do cieľa v početnom pelotóne so stratou 49 sekúnd a na konečnom 61. mieste.

"Bol to náročný úvodný deň. S tímom sa snažíme nájsť správnu cestu, aby som sa čo najrýchlejšie uzdravil. Veľká vďaka všetkým fanúšikom, ktorí ma podporujú každý deň," uviedol na facebooku trojnásobný majster sveta.

Vo vedúcej skupine potvrdil Pedersen pozíciu favorita. Jazdec tímu Trek - Segafredo predviedol najlepšie zrýchlenie a na druhú priečku odsunul domáceho Francúza Benoita Cosnefroya. Tretí skončil Axel Zingle z Cofidisu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan či Cavendish sa mohli len prizerať, o víťazstvo nebojovali