Corgoň liga zostáva v Banskej Bystrici

Dukla bude corgoňligová aj v nasledujúcej sezóne.
Dukla bude corgoňligová aj v nasledujúcej sezóne. (Autor: sita)
SITA|29. máj 2009 o 17:20

Corgoňligový futbalový klub FK Dukla Banská Bystrica sa do Brezna sťahovať nebude. Pod Urpínom síce nastanú vážne zmeny, ale vo vlastníckych pomeroch. Do klubu vstupuje s 50-percentným podielom nový akcionár Železiarne Podbrezová. Doterajší majiteľ Ján Ko

BANSKÁ BYSTRICA. Niekoľko mesiacov mala futbalová verejnosť v Banskej Bystrici živnú pôdu na rôzne špekulácie.

Vo februári majiteľ Dukly Ján Kováčik priznal, že spolu s riaditeľom Železiarní Podbrezová Vladimírom Sotákom našli spoločnú reč na zlúčenie klubov.

Traja v jednom. Projekt F Partner

Vo vzduchu visela hrozba, že Corgoň liga sa bude hrať na štadióne v Brezne, kde hráva zápasy prvej ligy ŽP Šport Podbrezová. Nakoniec sa fúzia udiala, ale úplnej iná, ako sa všeobecne predpokladalo. Dukla nebude hrávať v Brezne a nevznikne Horehronský futbalový klub, ako sa predtým prezentovalo.

((1))

Pribudla Dubnica

K dvom spomínaným klubom pribudla MFK Dubnica s tým, že každý z trojice ostáva na doterajšom pôsobisku so spoločným riadením.

,,Do spoločnosti FK Dukla ako päťdesiatpercentný akcionár vstupujú Železiarne Podbrezová a ja ako fyzická osoba sa stanem päťdesiatpercentným akcionárom ŽP Šport Futbal. Spoločne sme vytvorili projekt pod názvom F Partner, ktorý bude zabezpečovať odborný servis pre všetky tri kluby," vyhlásil Ján Kováčik.

Tlačovej konferencii Dukly predchádzalo stretnutie na mestskom úrade Banská Bystrica, kde rokovali primátor Ivan Saktor, generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová Vladimír Soták st. a majiteľ Dukly Ján Kováčik.

,,S mestom sme sa dohodli, že sa dohodneme. Nie som typ, ktorý by vedel hodiť históriu za hlavu. S Banskou Bystricou som silne spojený, absolvoval som tu školu, roky pracoval a z tohto mesta som nikdy neodišiel. Citový vzťah mám aj k Dukle.

Rozhodnutie nebolo jednoduché, ale sťahovanie z Bystrice už nebudeme otvárať. Projekt však nie je
uzavretý, môže pribudnúť aj ďalší subjekt," spresnil Kováčik.

Top bude Dukla

Podbrezová bojuje o postup do najvyššej súťaže a pri úspešnom zvládnutí posledných dvoch kôl alebo budúceho ročníka sa môže stať, že F Projekt bude mať v Corgoň lige tri mužstvá.

,,Top tímom bude Dukla Banská Bystrica," nepripustil diskusiu Kováčik. ,,Nebude to negatívne vplývať, táto spolupráca rovnako posilní náš klub. V podstate sa nič nemení. Sami sme sa snažili prebojovať do
Corgoň ligy a každý v klube bol stotožnení s tým, že sa o niečo bojuje. Nie, že niečo automaticky príde," dodal Soták ml.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Corgoň liga zostáva v Banskej Bystrici