Čiľania obviňujú Uruguajčanov z násilného správania

Zápas bol plný vášní. Arturo Vidal (v strede) oddeľuje Edinsona Cavaniho (vľavo) od Gonzala Jaru.
Zápas bol plný vášní. Arturo Vidal (v strede) oddeľuje Edinsona Cavaniho (vľavo) od Gonzala Jaru. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. jún 2015 o 12:04

Štvrťfinálové stretnutie na Copa América medzi Uruguajom a Čile prinieslo viacero kontroverzných momentov. Obhajca trofeje napokon dohrával duel bez dvoch vylúčených hráčov.

SANTIAGO. Disciplinárna komisia Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) uviedla, že prešetrí nešportové správanie sa čilského obrancu Gonzala Jaru v stredajšom štvrťfinálovom zápase na Copa América.

Domáce Čile zdolalo obhajcov titulu z Uruguaja 1:0. A v boji o finále si zmeria sily s Peru.

Uruguaj dohral zápas bez dvoch vylúčených hráčov. Okrem Jorgeho Fucileho videl červenú kartu aj Edison Cavani. Ten sa porúčal z ihriska za úder do tváre Jaru.

Incidentu však predchádzalo provokovanie Čiľana, ktoré hlavný rozhodca Sandro Ricci nevidel. Televízne zábery ho usvedčili, ako Cavaniho chytil za zadnicu a niečo mu zašepkal do ucha.

Uruguajčan na to nahnevane zareagoval zdvihnutím ruky. Jara sa teatrálne zvalil na zem a arbiter Cavaniho po druhej žltej karte vylúčil.

Incident Jaru a Cavaniho.

"Exekutíva AUF (Uruguajská futbalová asociácia) sa rozhodla postaviť sa na ochranu nášho hráča Edinsona Cavaniho. Touto cestou vyzývame disciplinárnu komisiu, aby prípad prešetrila," uvádza sa v stanovisku AUF.

Na uruguajskú sťažnosť zareagovali rovnakým spôsobom čilskí funkcionári - sedem hráčov súpera obvinili z násilného správania sa a použitia rasistických nadávok.

Semifinále Copa America medzi Čile a Peru je na programe v noci na utorok (01.30 h SELČ).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Čiľania obviňujú Uruguajčanov z násilného správania