Chystá sa Demitrov návrat

Pavol Demitra
Pavol Demitra (Autor: ap)
SITA|3. feb 2009 o 13:55

Slovenský hokejový útočník Pavol Demitra by sa po takmer dvojtýždňovej pauze zavinenej zranením slabín mal vrátiť do zostavy tímu Vancouver Canucks.

VANCOUVER. Slovenský hokejový útočník Pavol Demitra by sa po takmer dvojtýždňovej pauze zavinenej zranením slabín mal vrátiť do zostavy tímu Vancouver Canucks už v utorňajšom zápase na domácom ľade proti Caroline.

Podľa informácií denníka The Vancouver Province by mal slovenský reprezentant nastúpiť v jednej formácii so švédskym hokejistom Matsom Sundinom a Ryanom Keslerom. "Mojou úlohou je pracovať, podporovať obranu a dávať góly. Je jedno, s kým nastúpim," povedal Kesler, ktorý v sobotňajšom stretnutí proti Minnesote strelil dva góly. Od návratu Demitru do zápasového rytmu si v klube veľa sľubujú, v posledných dueloch sa im totiž príliš nedarilo.

"Kosatky" ťahajú nelichotivú šnúru ôsmich prehier a práve príchod tridsaťštyriročného rodáka z Dubnice by mal byť tým správnym podnetom na zmenu. Sám Demitra vyslovil želanie, že po návrate do zostavy by chcel hrať so Sundinom. "Hrať s hokejistom jeho formátu je vždy vynikajúce. Viem, že dokážem dávať viac gólov, získavať viac bodov a ešte viac pomáhať tímu. Máme tu druhú polovicu sezóny a ja sa na ňu teším," prezradil bývalý hráč Ottawy, St. Louis, Los Angeles a Minnesoty, ktorý má v 37 zápasoch tejto sezóny na konte 13 gólov a 12 asistencií. Pre zranenie rebra chýbal svojmu klubu od 19. októbra do 15. novembra 2008 v 10 zápasoch.

Tréner Canucks Alain Vigneault na adresu Demitru povedal, že možno bude mať v každom zápase po svojom boku inú útočnú dvojicu a záleží len na ňom, ako sa s tým vyrovná. "Potrebujeme, aby Pavol podával stopercentné výkony," prezradil Vigneault.

Nachádzate sa tu:
Domov