15.05.2022 | Skupina B
15.05.2022 | Sk. B
3 - 5
(1:1, 1:3, 1:1)

Čechom nevyšiel zápas proti Švédom, doplatili aj na vylúčenia

Českí hokejisti na MS v hokeji 2022.
Českí hokejisti na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. máj 2022 o 21:52 (aktualizované 15. máj 2022 o 22:50)

Švédsko dnes zdolalo Česko na MS v hokeji 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2022 - skupina B

Česko - Švédsko 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)

Góly: 7. Krejčí (Červenka), 38. Kundrátek (Červenka, Jiříček), 46. Blümel (Červenka, Šimek) – 20. Asplund (Nordström, Bengtsson), 23. Bemström (Wallmark, Gustafsson), 26. Bromé, 29. Asplund (Gustafsson), 45. Bengtsson (Bromé)

Rozhodovali: Ingram (Kan.), MacFarlane – Briganti (obaja USA), Synek (SR), vylúčení: 6:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 6089

Zmeny: 29. Langhamer namiesto Vejmelku.

Česko: Vejmelka (29. Langhamer) - Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka, Jiříček, Sklenička, Jordán - Blümel, Krejčí, Červenka - Vrána, Hertl, Smejkal - Stránský, Špaček, Simon - Zohorna, Černoch, Flek

Švédsko: Hellberg - Larsson, Dahlin, Gustafsson, Ekman-Larsson, Tömmernes, Lindholm - Bemström, Wallmark, Nordström - Friberg, Asplund, Kellman - Bengtsson, Klingberg, Bromé - Lang, Aman

TAMPERE. Hokejisti Švédska zvíťazili nad Českom 5:3 v zápase základnej skupiny B na MS v hokeji 2022 vo Fínsku.

Severania položili základ víťazstva v druhej tretine, v ktorej strelili v priebehu šiestich minút tri góly a dostali sa do vedenia 4:1.

Česi majú po dvoch odohratých zápasoch 3 body za víťazstvo nad Veľkou Britániou, Švédi sú po dvoch víťazstvách zatiaľ stopercentní.

Pri všetkých troch góloch Česka asistoval Roman Červenka, ktorý má po dvoch zápasoch na konte už 6 bodov za asistencie.

Jedným z dvojice čiarových rozhodcov bol Slovák Šimon Synek, ktorý doplnil trojicu zámorských arbitrov.

Česi nastúpia na ďalší zápas v utorok 17. mája od 15.20 SELČ proti Rakúsku, Švédi budú hrať v rovnaký deň o 19.20 s Veľkou Britániou.

Pozrite si tiež kompletný program turnaja a aktuálne tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2022

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Česko - Švédsko na MS v hokeji 2022

I. tretina:

Od úvodu sa hral rýchly hokej, ktorému nechýbali góly ani zaujímavé situácie. Skóre otvorili Česi, keď Červenka v 7. minúte vybojoval puk pre Krejčího, ktorý strelou bez prípravy prestrelil Hellberga - 1:0.

Česi dovtedy súperovi veľa nedovolili, ich organizovaná hra bola veľká prekážka v ofenzívnych snahách Švédov.

Postupne však pribúdali nebezpečné situácie pred brankárom Vejmelkom, ktorý viackrát podržal Čechov.

Švédi vystupňovali tlak v závere prvej časti, v ktorej mali presilovku a po sérii nevyužitých švédskych tutoviek Asplund zblízka vyrovnal - 1:1.

II. tretina:

Úvod druhej časti patril Švédom, ktorí položili základ víťazstva. Vejmelku najskôr v presilovke prestrelil Bemström, v 26. minúte ho prekvapila strela Bromého a keď o tri minúty inkasoval aj po úniku Asplunda, prenechal za stavu 1:4 miesto Langhamerovi.

V ďalšom priebehu druhej časti si oba tímy vytvorili viacero šancí a gól padol počas českej presilovky v 38. minúte. Obranca Kundrátek využil prihrávku Červenku a pohotovo prekonal Hellberga - 2:4.

III. tretina:

Vo forme hrajúca prvá formácia českého tímu si aj v úvode tretej časti vypracovala niekoľko gólových príležitostí, ale skóre sa zmenilo po švédskom góle.

Česi po chybe v strednom pásme prepadli v defenzíve a prečíslenie zakončil Bengtsson aj vďaka cloniacemu Klingbergovi - 2:5.

Česi odpovedali takmer okamžite, keď Červenkovu krížnu prihrávku útočným pásmom zúročil Blümel - 3:5.

Naďalej sa hral zaujímavý hokej, ale Česi napriek snahe nedosiahli kontaktný gól. Nevyšlo im to ani počas hry bez brankára v závere zápasu.

Hlasy po zápase Česko - Švédsko na MS v hokeji 2022

/zdroj: IIHF/

Magnus Hellberg, brankár Švédska: "Pred zápasom sme si hovorili, že musíme byť koncentrovaní celých 60 minút. Niekedy máte začiatok lepší, inokedy horší, no dôležité je sústrediť sa na dodržanie herného plánu. Práve to bol kľúč k nášmu víťazstvu. Vedeli sme, že Česi neradi bránia, ale zároveň sú veľmi zruční. Som veľmi hrdý na to, ako dnes hrali spoluhráči predo mnou."

Matěj Blümel, útočník Česka: "Ďalší strelený gól je fajn, ale viem, že ako tím môžeme hrať lepšie než dnes. Nepredviedli sme taký výkon, aký sme mohli. Dali sme síce prvý gól, ale celkovo sme nemali dobrý vstup do zápasu. Mali sme aj dosť vylúčených a tým sme pomohli súperovi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Čechom nevyšiel zápas proti Švédom, doplatili aj na vylúčenia