V Česku stále riešia hádku svojich tenistiek v semifinále US Open

Barboru Strýcovú (na fotografii) nahnevali jej vlastné krajanky.
Barboru Strýcovú (na fotografii) nahnevali jej vlastné krajanky. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|11. sep 2017 o 21:47

Celý spor je o tom, či sa loptička dotkla vlasov Lucie Hradeckej.

BRATISLAVA. "Hráme tie zápasy nerady. Všetky sa poznáme a nie je to príjemné. Žreb bol, aký bol, nemohli sme si vyberať. Sme kamarátky, ale na kurte musíme bojovať proti sebe," vravela slovenská tenistka Jana Čepelová pre web tenisovysvet.takurcitee.sk po tom, čo v prvom kole US Open podľahla krajanke Dominike Cibulkovej.

Slovenské tenistky sa na turnajoch WTA či na grandslamoch stretávajú vo vzájomných súbojoch málokedy. Okrem Čepelovej a Cibulkovej zvykne na turnajoch najvyššej kategórie hrávať pravidelne už iba Magdaléna Rybáriková.

Naopak, početné zastúpenie vo dvojhre či štvorhre máva na turnajoch Česko. Aj preto sa tenistky z tejto krajiny stretávajú častejšie.

Na nedávnom US Open v New Yorku sa dokonca páry Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová, Barbora Strýcová stretli až v semifinále ženskej štvorhry. A duel priniesol mnoho emócií.

České médiá už niekoľko dní riešia moment, ktorý prišiel za stavu 6:2, 5:5 a 30:0 z pohľadu Hradeckej a Siniakovej. Druhá menovaná zahrala krížny volej, ktorý už Šafářová nedokázala vrátiť do kurtu. Pri Siniakovej údere sa však podľa Strýcovej mala loptička dotknúť vlasov Hradeckej.

Empajrová rozhodkyňa však uznala, že k dotyku neprišlo a fiftín pridelila Hradeckej so Siniakovou. To vzbudilo veľké emócie u Strýcovej. A hoci sa najprv upokojila, po chvíli opäť zamierila k rozhodkyni. "Akože si to nevidela? Je to tvoja práca, musíš to vidieť," kričala.

Moment, po ktorom prišlo na kurte k sporu:

Záverečné podanie rúk:

Napokon sa otočila aj k jednej zo svojich krajaniek a dodala: "To si zo mňa robíš srandu." Strýcová so svojou kolegyňou už v stretnutí nezískali ani gem a duel prehrali 2:6, 5:7.

Na celú situáciu reagovala Strýcová na sociálnej sieti. Sarkasticky uviedla, že médiá v Česku sa o spor tenistiek zaujímali viac ako o ich prípadný triumf na turnaji. "Som na kurte zviera, veľmi dobre to viem, často nadávam, ale vždy chcem hrať fér," podotkla.

Na jej status upozornil v pondelok portál isport.blesk.cz.

Titul v ženskej štvorhre napokon Česko nezískalo, Hradecká so Siniakovou vo finále podľahli páru Čchan Jüng-ťan, Martina Hingisová 3:6, 2:6.

Status Strýcovej na sociálnej sieti:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»V Česku stále riešia hádku svojich tenistiek v semifinále US Open