Stalo sa to aj Cibulkovej. Českej tenistke sa vyhrážali smrťou

Barbora Strýcová.
Barbora Strýcová. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|4. sep 2017 o 11:34

Barbora Strýcová prekvapivo vypadla v druhom kole na US Open.

BRATISLAVA. Bola veľkou favoritkou duelu. Česká tenistka Barbora Strýcová (25. v rebríčku WTA) si mala v druhom kole prebiehajúceho US Open hravo poradiť s domácou Američankou Jennifer Bradyovou (91). Lenže opak bol pravdou.

Strýcová nielenže duel nevyhrala, nepodarilo sa jej získať ani set a v celom stretnutí vyhrala iba dva gemy. Stretnutie, ktoré Bradyová vyhrala 6:1, 6:1, trvalo iba 56 minút.

„Bolo mi až do plaču. Bolo to zúfalstvo,“ uviedla česká tenistka po zápase, citoval ju blesk.cz. Američanka medzičasom postúpila už do osemfinále, kde vyzve ďalšiu Češku – svetovú jednotku Karolínu Plíškovú.

Pozrite si momentky zo stretnutia medzi Strýcovou a Bradyovou: fotogaléria

4.9.2017

Strýcová však náročné chvíle nezažívala iba na kurte. „Otvorila som mobil a v ňom bol odkaz, že ma zabijú. Ale to je v poriadku, ja to zvládnem,“ priznala.

Češka následne spomenula aj príhodu z tohtoročného Wimbledonu. Pred zápasom prvého kola jej fanúšik s pivom v ruke priamo pri kurte zakričal: „Vsadil som si na teba veľa peňazí, tak vyhraj, lebo si ťa nájdem.“

Favoritka stretnutia v ňom zdolala Paraguajčanku Veronicu Cepedeovú-Roygovú vo dvoch setoch, v druhom kole však nestačila na Japonku Naomi Osakovú.

Strýcová sa snaží na vyhrážky tipérov upozorňovať dlhodobo. „Stáva sa to všetkým. Aj keď prehráte alebo vyhráte. Je to veľmi nechutné. Preto na to budem stále upozorňovať. Keď vám píšu, že vám zabijú rodinu alebo sa nedožijete Vianoc, je to neuveriteľné,“ dodala.

Na ten istý problém pred pár mesiacmi upozorňovala aj slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Po nečakanej prehre v Madride, kde v pozícii štvrtej nasadenej prehrala s francúzskou kvalifikantkou Oceane Dodinovou, zverejnila na sociálnej sieti Instagram fotografiu s vyhrážkami nespokojných tipérov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Stalo sa to aj Cibulkovej. Českej tenistke sa vyhrážali smrťou