Mladého Slováka chválil Yzerman. Mieri do NHL

V predsezónnej príprave si E. Černák (vľavo) zahral v drese Tampy Bay.
V predsezónnej príprave si E. Černák (vľavo) zahral v drese Tampy Bay. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|9. jún 2018 o 00:00

Stanley Cup doprial Ovečkinovi.

KOŠICE. Hokejový obranca Erik Černák, ktorý je odchovancom HC Košice, má za sebou ďalšiu úspešnú sezónu v zámorí.

Po dvoch sezónach strávených v súťaži OHL v tíme Erie Otters, s ktorým získal majstrovský titul, sa 21-ročný Košičan presunul do mužstva Syracuse Crunch v AHL.

V základnej časti nastúpil na 71 zápasov, v ktorých zaznamenal 18 bodov (5 gólov a 13 asistencií) a v play-off pridal v siedmich dueloch gól a asistenciu.

„Sezónu hodnotím veľmi pozitívne, či už po tímovej alebo individuálnej stránke. Nezačali sme úplne dobre, čo do istej miery zapríčinilo aj to, že sme boli v tíme desiati nováčikovia, ktorí prišli z juniorských súťaží. Napokon sme sa ale dali dokopy ako tím a postúpili sme do play-off z druhého miesta. V prvom kole sme však vypadli s Torontom, čo nás mrzelo, keďže sme si na nich verili,“ povedal Erik Černák, ktorý v tíme dostával veľa príležitostí na ľade, či už v presilovkách alebo pri oslabeniach.

Býval blízko štadióna

Košický rodák si v novej súťaži rýchlo zvykol, aj napriek tomu, že sa v nej hrá omnoho rýchlejší a agresívnejší hokej.

„Po sezóne sme mali výstupné rozhovory s generálnym manažérom Tampy Bay Steve Yzermanom a ten mi povedal, že som bol jedným z najlepších hráčov a boli s mojimi výkonmi veľmi spokojní. V AHL hrá veľa hráčov, ktorí sa snažia dostať do NHL, takže je to omnoho tvrdšie a rýchlejšie. Človek sa musí sústrediť na každé jedno striedanie a vydať zo seba maximum,“ uviedol Černák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mladého Slováka chválil Yzerman. Mieri do NHL