Carrillov najväčší zážitok je zápas na Camp Nou. Išiel po drese Suáreza

José Carrillo Mancilla je ozajstným pilierom defenzívy Michaloviec.
José Carrillo Mancilla je ozajstným pilierom defenzívy Michaloviec. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|20. máj 2020 o 00:00

Španielsky stopér je už tri roky oporou Michaloviec.

Futbalista José Carrillo Mancilla: fotogaléria

19.5.2020

MICHALOVCE. Keď sa v lete 2017 prvoligový MFK Zemplín Michalovce dohodol na spolupráci s Josém Carrillom Mancillom, športový riaditeľ klubu Marek Zahorčák vtedy po podpise trojročného kontraktu na adresu španielskeho stopéra poznamenal: „O jeho služby sme mali záujem už dlhšie. Veríme, že sa čím skôr u nás adaptuje a spevní naše zadné rady.“

Carrillo nebola mačka kupovaná vo vreci, Zemplínčania veľmi dobre vedeli, akého hráča ulovili. A Zahorčákove prianie sa naplnilo. Mladý obranca sa okamžite stal pilierom defenzívy žlto-modrých a vypracoval sa na jedného z najlepších hráčov Fortuna ligy na svojom poste.

V Michalovciach je už tretí rok a aktuálne je služobne najstarším legionárom v kádri MFK Zemplín. Aj vďaka jeho spoľahlivým výkonom sa mužstvo od Laborca druhú sezónu po sebe prebojovalo do skupiny o titul.

Seniorskú kariéru štartoval v Mallorke

Charizmatický Španiel s kamarátskou povahou pochádza z vyše dvestotisícovej Granady. Ako väčšina malých chlapcov robil prvé futbalové kroky na ulici, až začal hrávať za UDE Chana, za klub z jeho rodného mesta sídliaceho v štvrti, odkiaľ pochádza.

Keď povyrástol, jeho kroky viedli do akadémie CP Granada 74. V dorasteneckom veku zamieril na Baleárske ostrovy, kde najprv krátko hral za PE Sant Jordi a potom za RCD Mallorca. Tam ako 19-ročný premiérovo okúsil, ako chutí mužský futbal.

„Za rezervný tím Mallorky som nastupoval vo štvrtej najvyššej súťaži. V lete 2014 som prestúpil do klubu Zamora CF. Mojimi ďalšími zastávkami boli Getafe CF a UD Logroňés. Všetky tieto mužstvá hrali tretiu najvyššiu súťaž, všade som strávil jednu sezónu,“ oboznámil nás s vývojom svojej kariéry José Carrillo Mancilla.

Potom už nasledoval prvý odchod z Pyrenejského polostrova a prestup do Michaloviec. V slovenskej lige debutoval 29. júla 2017 na trávniku Nitry, odvtedy si v našej najvyššej súťaži pripísal ďalších 77 štartov a zaznamenal štyri presné zásahy.

Slovenská liga ide kvalitou nahor

Carrillo priznal, že začiatky v Michalovciach boli ťažké. V čase jeho príchodu na Zemplín bol totiž jediným Španielom v mužstve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Carrillov najväčší zážitok je zápas na Camp Nou. Išiel po drese Suáreza