Breška definitívne hráčom Žiliny

SITA|8. júl 2007 o 14:06

BRATISLAVA/ŽILINA 8. júla (SITA) - Úradujúci slovenský futbalový majster MŠK Žilina získal po Jurajovi Ančicovi (prišiel z českého Liberca) do svojich radov druhú výraznejšiu posilu. Do mužstva spod Dubňa ...

BRATISLAVA/ŽILINA 8. júla (SITA) - Úradujúci slovenský futbalový majster MŠK Žilina získal po Jurajovi Ančicovi (prišiel z českého Liberca) do svojich radov druhú výraznejšiu posilu. Do mužstva spod Dubňa definitívne prestúpil bývalý slovenský reprezentant Mário Breška (nar. 27. 11. 1979), ktorý pôsobil od júla 2004 v gréckom klube Panionios Atény. "Ide o špecifický kontrakt. Mário podpísal s MŠK trojročnú zmluvu s tým, že po každej sezóne si v lete môže Žilina uplatniť na hráča opciu. Teoreticky tak môže byť Breška v žilinskom klube jeden rok, ale i naplniť trojročný transfer. S Panioniosom, kde mal Mário ešte ročnú zmluvu, je tiež už všetko dohodnuté. Najneskôr do utorka 10. júla by mal prísť z Gréckeho futbalového zväzu na Slovenský futbalový zväz certifikát, oprávňujúci nastúpiť hráčovi za nový klub. Myslím si, že s prestupom môžu byť spokojné všetky zainteresované strany,“ uviedol v nedeľu popoludní pre agentúru SITA licenčný agent SFZ Juraj Vengloš, ktorý 27-ročného rýchlonohého futbalistu zastupuje. "Hráč Breškových kvalít sa Žiline určite zíde. Rátame s ním ako s alternatívou na post Stana Šestáka, ktorý odišiel nedávno do nemeckého Bochumu. Mário sa vyznačuje dynamickým prejavom, môže hrať na pravej strane stredu poľa v pozícii krídelníka alebo aj na hrote útoku. Breška prejavil záujem vrátiť sa na Slovensko, verím, že nášmu mužstvu pomôže kvalitnými výkonmi," poznamenal športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Odchovanec topoľčianskeho futbalu Mário Breška obliekal v doterajšej kariére aj dresy Nitry (2000 - 2001) a Matadoru Púchov (2001 - 2004), odkiaľ pred tromi rokmi prestúpil do spomenutého Panioniosu Atény. Žiline by mal pomôcť k naplneniu najvyšších cieľov - obhájeniu prvenstva v Corgoň lige ako aj k úspešnému účinkovaniu v Lige majstrov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Breška definitívne hráčom Žiliny