Bravúrnymi zákrokmi vychytal fortunaligistu. Aj na dedine vieme hrať futbal, tvrdí

Ivan Mriška|1. okt 2020 o 15:30

Brankár Ján Geregai na zápas proti fortunaligovej Nitre nikdy nezabudne.

PRÍBELCE. Obrovským prekvapením tretieho kola Slovnaft Cupu sa stal klub z maličkej obce Príbelce. Ten zdolal na svojom trávniku FC Nitra 2:1.

Veľký podiel na šokujúcom výsledku mal domáci gólman Ján Geregai, ktorý predviedol viacero parádnych zákrokov.

„Snažil som sa chalanov podržať a vyšlo to. Cenín si najmä zákroky z prvého polčasu. Aj keď si treba priznať, že ma súperi triafali a mal som kusisko šťastia,“ povedal hrdina zápasu.

Príbelce mali úvod ako z rozprávky, keď už v 11. minúte vyhrávali 2:0. Hostia síce v úvode druhého polčasu skorigovali stav na 2:1, no na výhre outsidera to už nič nezmenilo.

„Každý podal excelentný výkon, tréner zvolil výbornú taktiku. Boli sme si vedomí proti komu hráme a prispôsobili sme tomu aj hru. Bránili sme ako o život, chalani sa hádzali do striel. Je to pre nás obrovský úspech, pre mňa najväčší v kariére,“ doplnil Geregai.

Pred zápasom sa im o výhre proti fortunaligistovi ani nesnívalo.

„Nečakali sme to. Je to krásna reklama pre klub aj obec. Ukázali sme, že aj na dedine sa hrá dobrý futbal,“ dodal brankár, ktorý v minulosti chytal za ŠK Vinica proti Slovanu Bratislava a Zlatým Moravciam.

A práve na najslávnejší slovenský klub narazia Príbelce v 4. kole Slovnaft Cupu. Ak sa teda nestane senzácia a belasí nezaváhajú na pôde štvrtoligového Kvašova.

Tréner pred zápasom prízvukoval svojim hráčom, aby čo najdlhšie držali nulu. Takýto scenár rozhodne neočakával.

„Pomohli nám rýchle góly. Súper znervóznel, začal viac nakopávať. Hrávajú po čiarach, problém im robilo naše užšie ihrisko. Zmenou pre hostí bolo aj to, že v lige viac bránia a tu museli tvoriť. Chalani sa vypli k veľkému výkonu, zdobilo ich srdiečko a bojovnosť. V šatni so ich za to pochválil, pretože tento úspech znamená pre náš klub veľmi veľa,“ uzavrel spokojný tréner Miroslav Gluch, ktorý v minulosti hrával druhú ligu za Senec a Topoľčany.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bravúrnymi zákrokmi vychytal fortunaligistu. Aj na dedine vieme hrať futbal, tvrdí