Kližan zvládol ďalší zápas. Bude v Bratislave slovenské finále?

Martin Kližan na Kooperativa Bratislava Open 2021.
Martin Kližan na Kooperativa Bratislava Open 2021. (Autor: TASR)
TASR|11. jún 2021 o 19:27

Mal som aj trochu šťastia, povedal Kližan.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do semifinále dvojhry na challengri Kooperativa Bratislava Open. V štvrťfinále uspel proti Rusovi Andrejovi Kuznecovovi 7:6 (4), 6:2. Jeho ďalším súperom bude Holanďan Tallon Griekspoor.

Kližan zvládol vyrovnanú bitku v prvom sete, v ktorom si obaja hráči držali podanie. Rozhodol tajbrejk a v ňom slovenský reprezentant premenil hneď prvý setbal.

V druhom sete vzal súperovi servis hneď v prvej hre, to isté zopakoval aj v piatej a mohol sa tešiť z postupu.

Slovenského reprezentanta, ktorý avizoval, že po Wimbledone tento rok ukončí kariéru, podporovala na dvorcoch Slovana Bratislava opäť početná divácka kulisa.

"Prvý set bol vyrovnanejší ako druhý, mal som v ňom aj trochu šťastia. Súper mal pár brejkbalov, no podarilo sa mi ich odvrátiť. V druhom sete som hral lepšie, Kuznecov si držal svoj štandard a nestačilo mu to," zhodnotil svoje vystúpenie Kližan a pripojil aj svoj názor na semifinálového súpera.

"Griekspoora som videl hrať tento a aj minulý rok, je to veľmi solídny hráč. Ide do toho, hrá veľmi agresívne a dnes vyradil Lehečku, čo je možno budúca hviezda. Bude to ťažký zápas," dodal.

Do semifinále sa prebojoval aj Filip Horanský. Vo štvrťfinále zdolal Turka Cema Ilkela 6:3, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti Argentínčanovi Sebastianovi Baezovi.

Kooperativa Bratislava Open 2021 - štvrťfinále

Marti Kližan - Andrej Kuznecov (Rus.) 7:6 (4), 6:2

Filip Horanský (SR) - Cem Ilkel (Tur.) 6:3, 6:4

Sebastian Baez (Arg.) - Matthias Bachinger (Nem.) 7:6 (5), 7:6 (0)

Tallon Griekspoor (Hol.-5) - Jiří Lehečka (ČR) 2:6, 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan zvládol ďalší zápas. Bude v Bratislave slovenské finále?