Ohradili sa voči výkonu rozhodcov. Tankó mal na medailu, vravia predstavitelia boxerskej federácie

Viliam Tankó so svojim trénerom Tomim Kidom Kovácsom.
Viliam Tankó so svojim trénerom Tomim Kidom Kovácsom. (Autor: TASR)
SITA|27. máj 2022 o 16:34

Slovenská boxerská federácia komentovala prehru Viliama Tanka proti Jurijovi Šestakovi.

BRATISLAVA. Slovenský reprezentant v boxe Viliam Tankó obsadil na majstrovstvách Európy v arménskom Jerevane piatu priečku v kategórii do 60 kg.

Tankó po stredajšom triumfe nad najvyššie nasadeným Bulharom Radoslavom Rosenovom v piatkovom štvrťfinále podľahol Ukrajincovi Jurijovi Šestakovi na body.

Podľa Slovenskej boxerskej federácie rozhodcovia darovali triumf ukrajinskému pästiarovi. v prvom kole na body vyhral Sestak, v druhom Tankó.

"Ťažko sa hľadajú slová na túto prehru. V rozhodujúcom 3. kole náš boxer súpera jasne vybodoval, napriek tomu sa štyria rozhodcovia priklonili na stranu Ukrajinca!

Dve výhry, skalp prvého nasadeného boxera a celkové 5. miesto na ME je výborný výsledok, ale Vili mal mať medailu!" uviedli zástupcovia SBF na sociálnej sieti Facebook.

V Jerevane bojovali za slovenské farby aj Michal Takács (do 71 kg), Andrej Csemez (do 80 kg) a Dávid Michálek (do 92 kg).

Súťažiť mal aj Matúš Strnisko v kategórii do 86 kg, no u hry ho vyradila silná viróza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Ohradili sa voči výkonu rozhodcov. Tankó mal na medailu, vravia predstavitelia boxerskej federácie