Bude to boxersky sviatok. Joshua prijal podmienky a vyzve Furyho

Tyson Fury.
Tyson Fury. (Zdroj: TOP RANK, Autor: Mikey Williams)
SITA|13. sep 2022 o 15:00

Tyson Fury si koniec kariéry rozmyslel.

LONDÝN. Britský boxer Anthony Joshua prijal podmienky duelu proti krajanovi Tysonovi Furymu. Nič tak už nebráni súboju, ktorý sa odohrá 3. decembra 2022.

Pôjde o premiérové vzájomné stretnutie týchto pästiarov. Tridsaťštyriročný Fury je úradujúci svetový šampión v ťažkej váhe verzie WBC a Joshuovi ponúkol 40-percentný podiel z celkovej dotácie duelu.

"Nemá žiadnu výhovorku, že taký súboj nemôže prijať. Nemôže povedať, že sme mu ponúkli nízky podiel 20 alebo 30 percent.

Jeho ľuďom sme ponúkli 40 percent a bolo už len na nich, či to vezmú alebo nie," vyhlásil Fury ešte predtým, ako Joshua návrh prijal.

Tyson Fury je v profiringu stále nezdolaný, z 33 zápasov má na konte 32 víťazstiev (23 pred uplynutím vypísaného času) a len jednu remízu.

O dva roky mladší Joshua zatiaľ absolvoval 27 súbojov a zaznamenal v nich 24 triumfov a tri prehry, pričom všetky prišli v ostatných piatich dueloch.

Aktuálne ťahá šnúru dvoch neúspechov, keď v septembri 2021 aj v auguste 2022 nestačil na Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Fury, ktorý v apríli zdolal iného krajana Dilliana Whyta, zvažoval koniec profikariéry, no tento krok si napokon rozmyslel. Pôvodne chcel vyzvať spomenutého Usyka, no ten už v kalendárnom roku 2022 nechce boxovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Bude to boxersky sviatok. Joshua prijal podmienky a vyzve Furyho