Boris Kitka: "Slovanista som vždy bol a aj ním zostanem"

SITA|31. mar 2008 o 19:04

BRATISLAVA 31. marca (SITA) - Predstavenstvo futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava rozhodlo na svojom pondelkovom zasadnutí o uvoľnení doterajšieho hlavného kormidelníka Borisa Kitku. Dôvodom takéhoto ...

BRATISLAVA 31. marca (SITA) - Predstavenstvo futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava rozhodlo na svojom pondelkovom zasadnutí o uvoľnení doterajšieho hlavného kormidelníka Borisa Kitku. Dôvodom takéhoto kroku vedenia boli podľa ich oficiálneho stanoviska nepresvedčivé výkony mužstva v aktuálnom corgoňligovom ročníku 2007/2008. Šéfom realizačného tímu v klube z Tehelného poľa sa po ukončení spolupráce s doterajším koučom stal Ladislav Pecko, ktorý dosiaľ pracoval v pozícii Kitkovho asistenta.

"Dnes predpoludním som ešte viedol tréning...Informáciu, že končím, mi oznámili popoludní viceprezident Slovana Ľudovít Černák ml. a generálny riaditeľ Dušan Tittel. Ja som na to nereagoval a na dôvody môjho odchodu som sa nepýtal. Ani teraz to nechcem veľmi komentovať. Osobne začínam vždy najskôr od seba a urobil som to tak aj v tomto prípade," uviedol v pondelok podvečer v rozhovore pre agentúru SITA Boris Kitka a pokračoval: "Snažil som sa zo všetkých síl naplniť moje predstavy i predstavy klubu. Bohužiaľ, realita je taká, že dnes som sa dozvedel o svojom odvolaní. V tejto chvíli som to nečakal. Skôr som mal myšlienky ako predĺžiť zmluvu so Slovanom a nie ako skončiť. Určite som urobil aj nesprávne rozhodnutia, možno chýbalo aj futbalové šťastie. S Lacom Peckom i Mariánom Zemanom som si dal obligátnu kávu a v prípade, že zostanú, zaželal som im veľa úspechov. Nech tú smolu zoberiem so sebou a chlapci začnú s mužstvom bodovať a posúvať sa vyššie v tabuľke."

Slovan získal na jar v piatich ligových stretnutiach šesť bodov za domáce víťazstvá nad Banskou Bystricou (1:0) a Dubnicou (3:2), trikrát však ťahal za kratší koniec (prehry v Nitre 0:1, v Senci 0:1 a doma s Trnavou 2:3). "Belasým" patrí po 23. kole v tabuľke 7. miesto so ziskom 30 bodov a bilanciou 9 - 3 - 11. "O mojom konci v Slovane sa v médiách rozprávalo minulý týždeň po domácej prehre s Trnavou, uplynulú sobotu sme zdolali Dubnicu. Opakujem sa, teraz som môj odchod zo Slovana nečakal. Od utorka začnem myslieť pozitívne a pozerať sa dopredu, čo bude ďalej a nie na to, čo bolo," poznamenal ďalej 37-ročný Kitka (nar. 16. 8. 1970), ktorý si sadol na lavičku Slovana vlani v lete (nahradil Jozefa Jankecha) a podpísal dvojročný kontrakt. Na otázku, či teraz po necelom roku pôsobenia sa dohodol s vedením klubu na nejakom finančnom odstupnom, alebo dostal ponuku na zotrvanie v Slovane v inej funkcii, Boris Kitka uviedol: "Nedohodli sme sa na ničom, o spomenutých veciach sme sa vôbec nerozprávali. Tieto náležitosti vôbec neriešim a nezaoberám sa tým. V prípade ponuky na iný post by som však povedal nie. Na druhej strane som slovanista vždy bol a aj ním zostanem. Nič na tom nemení ani fakt, že som v klube predčasne skončil. Na Tehelnom poli som hrával a aj teraz som získal cenné skúsenosti. Určite mi je jasné, že Slovan má lepší káder ako na súčasné 7. miesto a 30 bodov, meno klubu a jeho história mu však predurčuje obsadzovať vyššie pozície. Ja som chcel ísť cestou, že vytvoríme perspektívne mužstvo a zabudujeme do neho aj talentovaných odchovancov."

Bývalý hráč Interu Bratislava, trnavského Spartaka, Prievidze, ktorý dlhší čas pôsobil v Rakúsku (najmä v klube SV Ried) nekonkretizoval, či chce zostať aj naďalej pri trénerskom remesle alebo sa vydá povedzme na manažérsku cestu. "Momentálne to neviem posúdiť. Som mladý, ale v tejto chvíli si chcem trochu oddýchnuť a venovať sa svojím najbližším - manželke a deťom. Slovanu som venoval takmer všetok voľný čas, dosť často aj na úkor rodiny. Moje oči však už hľadia do budúcnosti a som presvedčený, že vo futbale som nepovedal posledné slovo."


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Boris Kitka: "Slovanista som vždy bol a aj ním zostanem"