Bezekovú čaká sústredenie na Kanárskych ostrovoch

Alexandra Bezeková
Alexandra Bezeková (Autor: tasr)
Patrik Fotta|11. nov 2017 o 00:00

V ankete o Atléta roka obsadila siedme miesto.

KOŠICE. Bežkyňa Alexandra Bezeková, ktorá je členkou Atletiky Košice, obsadila v ankete o slovenského Atléta roka siedmu priečku.

Z víťazstva šprintéra Jána Volka mala radosť aj preto, že podľa nej si to nik iný nezaslúžil viac.

Aktuálne sa Bezeková pripravuje na halovú sezónu a čaká ju sústredenie na Kanárskych ostrovoch, kam sa už pre teplé počasie veľmi teší.

Čerstvé umiestnenie v najlepšej desiatke slovenských atlétov 25-ročnú Košičanku potešilo.

„Celý výsledok ankety je viac-menej dosť subjektívna záležitosť, ale samozrejme som rada, že som sa umiestnila v prvej desiatke. Veľmi si to cením,“ povedala Bezeková, ktorá mala radosť z celkového prvenstva Jána Volka.

„Myslím si, že vyhral úplne jednoznačne. Tento rok nebol nikto, kto by sa mu mohol priblížiť. Je to pre neho zaslúžený úspech a jednoznačne mu to prajem. Keďže robíme tú istú disciplínu, je mi to navyše veľmi blízke.“

So sezónou je spokojná

Osobne síce Volkovi zagratulovať nemohla, keďže sa vyhlasovania ankety nezúčastnila, ale plánuje sa s ním skontaktovať.

„Určite mu zablahoželám buď písomne, alebo telefonicky, prípadne osobne, keď sa stretneme,“ uviedla Bezeková.

Mladá Košičanka zažila výnimočnú sezónu aj vzhľadom na účasť na svetovej univerziáde.

„Bola to pre mňa zatiaľ najúspešnejšia sezóna. Určite aj vďaka univerziáde som sa vyšvihla medzi najlepšiu desiatku. K úplnej spokojnosti mi chýba medaila z univerziády, ale súperky tam boli veľmi kvalitné a mali obehané oveľa lepšie výkony a časy ako ja, takže som spokojná, že v takej nabitej konkurencii som sa tam dostala na štvrté miesto. Ešte som si teoreticky mohla vylepšiť osobný rekord, ale spravila som nejaké chyby, takže si to nechám na budúcu sezónu,“ pousmiala sa Bezeková.

V hale pobeží štvorstovku

Už po skončení univerziády vyhlásila Bezeková, že sa plánuje viac zamerať na 400-metrovú trať, pričom dôvod je prozaický.

„Chcem sa v halovej sezóne venovať štvorstovke, keďže moja disciplína, ktorou je dvojstovka, sa na vrcholnom podujatí v hale nebeží. Mala som na výber 60 a 400 metrov, ale šesťdesiatka je pre mňa veľmi krátka trať. Naďalej však v lete ostávam verná najkratším šprintom.“

Tréningové metódy košickej bežkyne sa vzhľadom na predĺženú trať podstatne zmenili.

„Máme už za sebou šesť týždňov prípravy a môžem povedať, že je to niečo úplne iné, ako som zvykla trénovať. Nie je to vôbec jednoduché, ale snažím sa na to postupne zvyknúť. Pracujeme na tom a verím, že v halovej sezóne sa výsledky dostavia,“ povedala Bezeková.

Začiatkom januára do Poľska

Prvé sústredenie čaká na talentovanú atlétku už koncom novembra a uskutoční sa na netradičnom mieste.

„Približne do 20. decembra budeme na Kanárskych ostrovoch. Už sa na to teším, bude to príjemná zmena trénovať v slnečnom prostredí a určite sa mi bude ľahšie trápiť tam ako doma. Potom by sme radi išli začiatkom januára trénovať do Poľska a následne by sme to už spojili s nejakými pretekmi. Chceli by sme začať s nejakou netradičnou disciplínou. Chvíľku ale určite potrvá, kým sa dostanem do ideálneho súťažného tempa.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bezekovú čaká sústredenie na Kanárskych ostrovoch