Barteková zakončila skvelú sezónu zlatom

Danka Barteková vyhrala v tejto sezóne štyri medaily.
Danka Barteková vyhrala v tejto sezóne štyri medaily. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|24. sep 2012 o 15:47

Bronzová olympijská medailistka z Londýna oslávila najlepšiu sezónu v kariére víťazstvom vo finále Svetového pohára.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 17.17

BRATISLAVA. Danka Barteková odchádzala na finále Svetového pohára (SP) do slovinského Pragerska pokojná a uvoľnená. Priznala, že po náročnom období, ktoré zakončila bronzom v streľbe na skeet na olympiáde v Londýne, netrénovala s takou intenzitou ako predtým.

Z posledného vrcholu sezóny by brala finále, akákoľvek medaila znamenala veľký úspech. Ani sama však netušila, že sezónu zakončí zlatom. V kvalifikácii trafila 72 terčov a vo finále pridala ďalších 23, čím predbehla o dva výstrely najväčšie konkurentky.

Viac lov ako streľba

„Boli to veľmi náročné preteky, lebo tu terče lietali všelijako a bol to viac lov ako súťaž v streľbe,“ hodnotila s úsmevom pre SME Barteková.

„Pomohlo mi to, že som bola pokojná. Podarilo sa mi zregenerovať. Veľa som oddychovala, aj včera som skrátila tréning, lebo som si verila.“

Dvadsaťsedemročná strelkyňa si tak splnila ďalší cieľ v kariére, keďže vo finále Svetového pohára triumfovala prvýkrát. Titul radí na štvrté miesto za olympijskú medailu, bronzovú medailu zo svetového šampionátu a titul majsterky Európy.

Z najväčších favoritiek neštartovala v Slovinsku len olympijská víťazka Kimberly Rhodesová z USA. „Bola tu Číňanka, ktorá bola na olympiáde strieborná, tá skončila siedma, a štartovali aj ostatné olympijské finalistky. Konkurencia bola veľká.“

Barteková skonštatovala, že rok 2012 bol pre ňu najlepším v kariére. K olympijskej medaile pridala dve z pretekov Svetového pohára a zlato z finále SP.

Puška ide do trezoru

Trenčianska rodáčka sa teraz chystá odložiť pušku na mesiac a pol. V prvom rade si chce dopriať dlhší oddych, keďže koniec sezóny bol hektický. Okrem športových vecí riešila aj diplomatický úspech, keďže ju v najbližšom čase vymenujú do komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru.

„Flintu dám do trezoru alebo pod posteľ a budem oddychovať. Do prvého decembra ju nevytiahnem. Trénovať budem dovtedy len na suchu.“

ico

Výsledky skeetu žien:

1. Danka Barteková (SR) 95 (72+23), 2. Brandy Drozdová (USA) 93 (63+24+9), 3. Christine Wenzelová (Nem.) 93 (68+25+8), 4. Caitlin Connorová (USA) 93 (70+23+3), 5. Tung-lien Čang (Čína) 90 (70+20), 6 Diana Bacosiová (Tal.) 84 (65+2+19)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková zakončila skvelú sezónu zlatom