Bardejovské futbalistky prežívajú neistotu

Bardejovčanky momentálne nevedia, aká bude ich budúcnosť.
Bardejovčanky momentálne nevedia, aká bude ich budúcnosť. (Autor: facebook Partizán Bardejov Ženy)
Juraj Ščerbík|28. jan 2020 o 08:54

Trénujú a čakajú na vývoj v klube.

BARDEJOV. V nedávnej minulosti sa dokázali stať majsterkami 1. ligy žien a účinkovali aj v skupinovej fáze Ligy majsteriek.

Momentálne sú futbalistky Partizána Bardejov na začiatku zimnej prípravy v povážlivej existenčnej situácií.

Kuľka sa funkcie vzdal

Tréner Ľubomír Čekan priblížil atmosféru v klube.

„Ženy sú otázne. Je to spojené s financiami, máme tu veľa cudziniek. Neviem si predstaviť, ako bude ženský tím fungovať. Možno v najbližších týždňoch bude problém vyriešený. Trénujeme ďalej, bolo by mi ľúto nechať dievčatá, aby netrénovali. Je ich dvanásť v reprezentačných výberoch Slovenska, chcú sa pripravovať. Keby sme sa stabilizovali, tak za osem týždňov sa vieme pripraviť na pokračovanie súťaže,“ vraví Čekan.

V 1. lige je Bardejov aktuálne len dva body za vedúcim Slovanom Bratislava. Šanca na titul stále žije, no kompetentní ich dali na vedľajšiu koľaj.

„Prezident Partizána povedal, že podpora pre ženský futbal nebude ako doteraz. Prostriedky budú pre A tím mužov a dorast. Ženská zložka zostala trošku bokom. Situáciu ovplyvnila aj skutočnosť, že hlavný koordinátor pre ženský futbal František Kuľka sa tejto funkcie vzdal. Momentálne nemám informáciu o tom, kto nás bude reprezentovať, no nielen finančne či materiálne, ale kto nás bude zastupovať voči zväzu a sponzorom,“ zamyslel sa skúsený kouč Čekan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovské futbalistky prežívajú neistotu