Bardejovská Nová Ves dala vonku päť gólov, a predsa nad Veľkými Revištiami nevyhrala

Obranca Veľkých Revíšť Jaroslav Dargaj (vpravo) strieľa jeden z desiatich gólov zápasu.
Obranca Veľkých Revíšť Jaroslav Dargaj (vpravo) strieľa jeden z desiatich gólov zápasu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. apr 2019 o 19:53

Diváci videli až desať presných zásahov.

Veľké Revištia - Bardejovská Nová Ves 5:5: fotogaléria

28.4.2019

VEĽKÉ REVIŠTIA. Poriadne bláznivé stretnutie dvoch celkov zo spodnej polovice treťoligovej tabuľky sa odohralo v nedeľu popoludní na štadióne vo Veľkých Revištiach.

Domáci futbalisti remizovali s Bardejovskou Novou Vsou hokejovým výsledkom 5:5, keď už do prestávky videla hŕstka uzimených divákov päť gólov.

Kým fanúšikovia museli zo zápasu odchádzať spokojní, pretože zásluhou oboch tímov boli svedkami ofenzívneho futbalu, tréneri veľa dôvodov na úsmev nemali.

Defenzívy sa totiž vôbec nevyznamenali a nebyť vychýrenej mušky strelcov, mohlo na Zemplíne padnúť pokojne aj viac gólov.

Ľahkovážnosť v defenzíve

Už úvodná desaťminútovka predznamenávala, že vo Veľkých Revištiach sa bude na čo pozerať. Padli v nej tri góly, do prestávky ešte ďalšie dva. Prestrelka pokračovala aj po zmene strán, keď každý chvíľku ťahal pílku. Až sa napokon súperi rozišli zmierlivo.

„Už tretí zápas v poradí sme mali výborne rozohraný, ale nedoviedli sme ho do víťazného konca. Viedli sme 1:0 so Stropkovom aj s Plavnicou, teraz vo Veľkých Revištiach dokonca 2:0 a štvrťhodinu pred koncom aj 5:4. Je to smutné, dáme u súpera päť gólov a nevyhráme. Ľahkovážnosť v defenzívnych činnostiach nás stála ďalšie body. Takto sa o záchranu nehrá,“ skonštatoval lodivod ŠK Milenium 2000 Bardejovská Nová Ves František Šott.

Pre tímy bojujúce o udržanie sa v súťaži má každý jeden bod zvonku cenu zlata, avšak trénerovi Šarišanov sa málil.

„Sme v situácii, keď potrebujeme vyhrávať. A zvlášť po takých priebehoch, ako som spomínal. Všetko nám hrá do kariet a my to nedokážeme ukočírovať. Sťažujeme si to sami, nikto za nás duely nepovyhráva. Všetko je v nohách a predovšetkým v hlavách hráčov, ktorí musia byť v zápasoch oveľa koncentrovanejší,“ dodal Šott.

Potrebujú ešte aspoň tri body

Veľké Revištia sa tretíkrát za sebou predstavili na domácom trávniku a znovu proti súperovi, ktorý bol v tabuľke pod nimi. Kým s Plavnicou a Maria Hutou dokázali uspieť, s Bardejovskou Novou Vsou sa im to už nepodarilo.

„Päť gólov dať a päť dostať, tak to neviem, či som vo svojej futbalovej kariére niekedy zažil. Naša obrana bola poriadne deravá, robili sme obrovské chyby. Skrátka, v defenzíve sme mali deň otvorených dverí. Hodnotí sa mi to veľmi ťažko, po takom priebehu je pre nás dobrý aj bod,“ vyjadril sa kormidelník Zemplínčanov Ján Gajdoščík.

Jeho zverenci sa nachádzajú v lepšej situácii ako Šarišania, ale tiež ešte nemôžu pokojne spávať. V tabuľke im síce patrí solídna ôsma priečka, no v pätách majú svojich konkurentov.

„Pred Bardejovskou máme stále náskok šiestich bodov, pred nami je sedem kôl, takže hrá sa ešte o dosť bodov. Škoda tohto domáceho zápasu, keby sme vyhrali, viac by sme si pomohli. Takto ešte záchranu nemáme v suchu, potrebujeme získať minimálne tri body, aby sa nám dýchalo ľahšie,“ zakončil Gajdoščík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovská Nová Ves dala vonku päť gólov, a predsa nad Veľkými Revištiami nevyhrala