Bačo cítil krivdu, posledný zápas sezóny musel vydýchať

Kapitán Hornets L. Vidumanský ml. (vľavo) preberá trofej za druhé miesto v extralige.
Kapitán Hornets L. Vidumanský ml. (vľavo) preberá trofej za druhé miesto v extralige. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|13. jún 2019 o 00:00

Hornets titul neobhájili, vo finále nestačili na Bratislavu.

Vodné pólo finále extraligy mužov, 12.6.2019: fotogaléria

13.6.2019

KOŠICE. Vodnopólisti ŠK Hornets Košice prehrali štvrtý finálový zápas extraligy so Sláviou UK Bratislava 4:7 a v sérii hranej na tri víťazstvá podľahli súperovi 1:3 na zápasy.

Košičania tak neobhájili vlaňajší majstrovský titul, ktorý vybojovali práve proti bratislavskej Slávii.

Zverenci trénera Karola Bača ml. ukončili sezónu 2018/19 ziskom strieborných medailí.

Niečo také za celú kariéru nezažil

Bezprostredne po zápase prežíval tréner Hornets veľké emócie, ktoré boli vyústením nespokojných reakcií s viacerými verdiktmi rozhodcov.

„Veľakrát som sa musel po zápase vydýchať, aby som udržal emócie. Mali sme strašne veľa vylúčených hráčov, dokonca s náhradníkom, čo som za celú svoju kariéru nezažil. Na tému rozhodcov sa nebudem vyjadrovať, pretože tieto chvíle patria Slávii, ktorá získala titul. Ja pevne verím, že našich chlapcov to poženie výkonnostne vpred do ďalšej sezóny, aby sme to Bratislave o rok vedeli vrátiť,“ povedal Karol Bačo ml.

Jedným z rozhodujúcich faktorov triumfu Slávie vo finálovej sérii boli väčšie skúsenosti, ktoré boli jednoznačne na strane bratislavského celku.

„Bratislava má omnoho skúsenejší káder ako my. Naše mužstvo prešlo obrovskou obmenou a chlapci, ktorí dnes tvoria kostru tímu, ešte vlani ani nehrali. Všetkým našim hráčom by som sa chcel poďakovať za odvedenú prácu a napriek krivde, ktorú momentálne cítim, gratulujem súperovi k zisku titulu a verím, že čo nevidieť im to vrátime,“ uviedol Bačo ml.

Musia sa poučiť a ísť ďalej

Po prehranom poslednom zápase sezóny sa ťažko hľadali slová kapitánovi „sršňov“ Ladislavovi Vidumanskému ml.

„Prehrali sme finálovú sériu, žiaľ, po našich chybách. Súperovi gratulujem k titulu. My sa z toho musíme poučiť a ísť ďalej. Máme mladé mužstvo a na tom môžeme stavať do budúcnosti,“ skonštatoval Vidumanský ml.

Aj v poslednom zápase spravili košickí vodnopólisti množstvo chýb a nevyužili obrovské množstvo gólových šancí.

„Ja som to spomínal už pred začiatkom série, že sa dokážeme poraziť len sami. Ak by bola Bratislava o triedu lepšia, skloníme hlavy. Nám absolútne nevyšli prvé dve štvrtiny v zápasoch u súpera. Bohužiaľ nás to stálo titul, ale o rok budeme skúsenejší a verím, že opäť zabojujeme o majstrovský titul.“

O dovolenke zatiaľ košický kapitán neuvažoval, momentálne má iné priority.

„V prvom rade sa musím dať zdravotne do poriadku. Druhý polrok sezóny som odohral so zranením. Uvidíme potom, čo bude ďalej, ale samozrejme si budem chcieť oddýchnuť, pretože sezóna trvala desať mesiacov, takže vyvetrám hlavu a potom budem uvažovať nad budúcnosťou.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bačo cítil krivdu, posledný zápas sezóny musel vydýchať