Avramovič rád spomína na Košice, chválil atmosféru

S loptou Igor Marič, uprostred dole Eric Palm - KB Košice, vľavo Saša Avramovič a vpravo Marko Radonjič – Iskra Svit.
S loptou Igor Marič, uprostred dole Eric Palm - KB Košice, vľavo Saša Avramovič a vpravo Marko Radonjič – Iskra Svit. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
Patrik Fotta|1. nov 2017 o 04:50

V basketbalovom derby vyšiel Svit pri Hornáde naprázdno.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice zdolali na svojej palubovke Svit 85:76, ktorý napriek prehre zanechal v metropole východu dobrý dojem.

Špeciálnu príchuť malo derby pre trojicu hráčov Svitu − Sašu Avramoviča, Vladimira Ivelju a Maurizia Galatu, ktorí v minulosti obliekali košický dres a na opačnej strane pre Erica Palma, ktorý vlani začínal sezónu vo Svite.

KB Košice - Iskra Svit: fotogaléria

1.11.2017

Doma ešte Košice neprehrali

Býci vyhrali už piaty domáci zápas v rade a na svojej palubovke si zatiaľ od začiatku sezóny držia neporaziteľnosť.

V dueli so Svitom však definitívne o svojom víťazstve rozhodli až v samotnom závere

"Nehrali sme veľmi dobre v ofenzíve, ale na druhej strane ukázali sme silu v obrane, keď sme udržali mužstvo s najlepším útokom v lige na 76 bodoch. Z tohto pohľadu sa nemôžeme sťažovať. Chýbali nám však ľahké koše a to sa nám vôbec nepodobá. Musíme sa rozhodne dostať späť do útočnej formy akú sme predvádzali v predošlých zápasoch," povedal americký legionár v službách KB Košice Eric Palm.

Palm si vo Svite užíval výhľad na hory

Pre 30-ročného rozohrávača bol duel proti Svitu špeciálny, hoci tam v minulej sezóne odohral len zopár zápasov na začiatku sezóny a následne odišiel do Dánska.

"Bolo to pre mňa výnimočné, pretože s chalanmi a realizačným tímom Svitu som sa naposledy videl asi pred rokom. Pozdravili sme sa a prehodili sme zopár slov. K Svitu mám rešpekt no keď prišla ponuka z Dánska musel som sa rozhodnúť a zvolil som si odchod. Pôsobenie vo Svite bolo pre mňa veľmi príjemnou etapu v mojej kariére," skonštatoval Palm.

Pod Tatrami si mohol rodák z amerického Rockfordu vychutnávať pohľad na majestátne vrchy, ktoré ho ohúrili.

"Najkrajším zážitkom pre mňa bolo, keď som sa ráno zobudil obloha bola úplne modrá bez jediného oblaku. Taký úchvatný výhľad na hory sa vám v Chicagu nedostane. Bolo to úžasné a obzvlášť v zime, keď boli hory pokryté snehom," uviedol Palm.

Potopili ich zbytočné chyby

Aktuálne najviac bodujúcim hráčom v lige je Srb Saša Avramovič, ktorý má priemer 25,4 bodu na stretnutie. Proti Košiciam, za ktoré hrával v sezóne 2015/16 si pripísal 20 bodov.

"Odohrali sme veľmi dobrý duel, bojovali sme až do konca, no potopili nás zbytočné chyby a straty lôpt. Musíme na zápas s Košicami rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na ďalší zápas, ktorý nás čaká doma so Spišskou Novou Vsou," povedal Avramovič, ktorý na pôsobenie v tíme býkov spomína veľmi rád.

"Mám na Košice len tie najlepšie spomienky od spoluhráčov až po vedenie klubu. Najväčšou zmenou, ktorá sa tu udiala pre mňa je, že ľudia si našli cestu do hľadiska, bolo ich tu skutočne veľa. Keď som tu hrával pred dvoma rokmi chodilo ich pomenej a aj atmosféra nebola taká búrlivá ako je teraz," pochválil Srb košických divákov

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Avramovič rád spomína na Košice, chválil atmosféru