02.08.2024 08:30
Deň 7
Minúta po minúte
Live

Úsmev aj slzy. Forster sa tešila, že po olympijskom debute zavolá rodičom a starým rodičom

Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|2. aug 2024 o 13:45

Vo svojom rozbehu skončila šiesta.

PARÍŽ. Ak by sa udeľovala cena pre najemotívnejšieho člena slovenskej výpravy, bez debaty by ju získala Viktória Forster. 22-ročná bežkyňa nikdy neskrýva svoje emócie.

Po svojom olympijskom debute na 100 metrov na OH 2024 v Paríži prišla medzi novinárov s obrovským úsmevom na tvári.

V šiestom rozbehu dosiahla čas 11,44 sekundy, čo je jej sezónne maximum. Vo svojom rozbehu obsadila šieste miesto. Na postup by musela atakovať svoj osobný rekord 11,26 sekundy.

Celkovo z 77 účastníčok jej patrila 47. priečka.

Pre atlétku pochádzajúcu z Hronca je však hlavnou disciplínou 100 metrov cez prekážky, v ktorej ju čakajú rozbehy budúcu stredu.

Dokázala sa skoncentrovať

Olympijská atmosféra dokáže rozhodiť aj skúsené pretekárky. Atletické preteky sa konajú v Stade de France a takmer osemdesiattisícový štadión bol plný už doobeda na rozbehy a kvalifikácie.

„Som na seba veľmi hrdá, že dokážem pracovať so sebou tak, že si to neuvedomujem, že olympiáda je niečo extra. Dokázala som sa skoncentrovať tak, že sú to preteky a musím do toho dať všetko,“ prezradila mladá Slovenka.

„Atmosféra je tu úžasná a teším sa, že som mala možnosť zasúťažiť si tu aj na hladkej stovke,“ doplnila.

„Keď som vkročila na dráhu a počula som jasot ľudí, vyvolalo to vo mne emócie,“ usmievala sa.

Čakala lepší čas

Slovenská pretekárka mala druhý najlepší štart, no postupne stráca a dobehla na šiestom mieste. Svoje sezónne maximum si vylepšila o tri stotiny sekundy.

„Štart mi vyšiel, ale potom tam chýbala nejaká iskra. Neviem, čo sa udialo, pretože v rozcvičke som sa cítila super. Aj v pretekoch sa mi bežalo dobre,“ zhodnotila svoj výkon.

„Čakala som však od seba lepší čas,“ skonštatovala. Pomýšľala aj na osobný rekord.

„Nevyšlo to teraz, tak možno nabudúce,“ poznamenala.

O konkrétnych ambíciách na 100 metrov prekážky nechcela hovoriť. „Bežať rýchlo,“ smiala sa.

Nemala stres

Práve v tejto disciplíne získala vlani zlato na svetových univerzitných hrách v novom slovenskom rekorde 12,72, čím si zároveň zabezpečila aj olympijskú miestenku.

„Teším sa na prekážky. Všetko dohodneme s trénerkou a budem sa snažiť pripraviť sa čo najlepšie,“ sľúbila Viktória Forster.

„Prvý štart na olympiáde už mám za sebou, takže asi si so sebou zoberiem takú uvoľnenosť. Ani teraz som nemala stres, takže už len rýchlejšie nohy, aby to dobre dopadlo,“ vyhlásila.

Rodina sledovala jej olympijský debut v televízii. „Už sa teším, že zavolám rodičom a starým rodičom. Je super, že môžem súťažiť na olympiáde a oni to všetko môžu vidieť,“ uzavrela Viktória Forster a v očiach jej leskli slzy. 

Carlos Alcaraz.
dnes 15:00
Alcaraz predviedol ďalší dominantný výkon, na ceste do finále nestratil ani setVo finále sa stretne s lepším z dvojice Novak Djokovič - Lorenzo Musetti.
dnes 15:00
Kendall Ellisová.
dnes 15:13
Američanka prežila traumu na toalete, o pár dní bude útočiť na zlatú medailuDvadsaťosemročná rodáčka z Floridy uviazla v prenosnej toalete.
dnes 15:13
Talianske tenistky Sara Erraniová (vľavo) a Jasmine Paoliniová v semifinále štvorhry na OH 2024 v Paríži.
dnes 15:34
Paoliniová si napravila chuť vo štvorhre. So svojou krajankou vyradili české duoTaliansku tenistku vyradila z turnaja dvojhry Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 15:34
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži.online
dnes 13:401
ONLINE: Kajak kros na OH 2024, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková dnes LIVE (kvalifikácia)Sledujte online prenos z kajak krosu na OH 2024. Predstavia sa aj Zuzana Paňková a Eliška Mintálová
dnes 13:401
Ilustračná fotka.
Miloslav Šebeladnes 14:00
Rýchlo a zbesilo vo vodnom kanáli. Slalomári majú ďalšiu šancu na medailu. Čakajú ich ostré súbojeNovou disciplínou na OH je kajak kros.
Miloslav Šebeladnes 14:00
Tureckí športoví strelci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 11:15
Je ruka vo vrecku frajerina? Tréner komentuje strelca, z ktorého je hit sociálnych sietíYusuf Dikec pomohol k tomu, že Turecko má prvú medailu zo streľby.
Miroslav Kováčikdnes 11:15
Fernando Dayan Jorge Enriquez.
dnes 14:18
Trénoval medzi krokodílmi a zachránil topiacu ženu. Kanoista chce dôstojne reprezentovať utečencovFernando Dayan Jorge Enriquez opustil rodnú krajinu sedem mesiacov po zisku zlata na OH 2021 v Tokiu.
dnes 14:18
Tamara Potocká.
dnes 11:513
Potocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostalaPotocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostala
dnes 11:513
Alžírčanka Imane Khelifová (vľavo) v súboji s Angelou Cariniovou na OH 2024 v Paríži.  Dve boxerky čelia na olympiáde nenávisti, že nie sú ženy. Čo s tým majú Rusi?Budúcnosť boxu na olympiáde je neistá.
Anna Karolína Schmiedlová po semifinále OH v Paríži.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tranzu. Po zápase hovorila iba tri minútyV zápase o bronz sa Slovenka stretne so svetovou jednotkou.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024 v Paríži.
dnes 11:38
Fízeľ sa o olympijskú senzáciu nepostaral. Proti favoritovi bojoval, no nestačilo toV osemfinálovom súboji prehral s favorizovaným Ališerom Jusupovom na ippon.
dnes 11:38
Márius Fízeľ.
dnes 10:54
Fízeľ olympijskú premiéru zvládol, v ďalšom kole však čelí favoritoviVo svojej premiére pod piatimi kruhmi zdolal reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu.
dnes 10:54
Sprava starostka Paríža Anne Hidalgová, Anastasia Koženková a Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Starostka Paríža vyznamenala ukrajinských olympionikov, chcela tým prejaviť solidaritu počas vojnyVyznamenanie si v mene všetkých ukrajinských športovcov prevzali veslárka Anastasia Koženková a skokan do vody Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Úsmev aj slzy. Forster sa tešila, že po olympijskom debute zavolá rodičom a starým rodičom